Ένα γλυκάκι νόστιμο, δροσερό και με ελάχιστη ζάχαρη και θερμίδες… Με την εξωτική γεύση της καρύδας και ολόφρεσκες δροσερές φράουλες. Ό,τι καλύτερο για μια δροσερή επίγευση μετά το γεύμα σας.
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά Χρόνος Ψησίματος 30 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Πολύ εύκολη Κρέμα καρύδας με φρέσκες φράουλες
Yλικά για 4 άτομα
400 ml γάλα καρύδας
2 φρέσκα αυγά
1 ασπράδι αυγού
50 γρ. καστανή ζάχαρη
12 μέτριες δροσερές φράουλες, κομμένες στη μέση
Για το φινίρισμα επιλεκτικά
20 γρ. τριμμένη καρύδα
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, το ασπράδι και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τότε, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε πυρίμαχα διαφανή σκεύη και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί, που το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με καυτό νερό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφαιρούμε προσεκτικά τα μπολάκια με την κρέμα.
Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και βάζουμε τις κρέμες στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρονται με κομμάτια φρέσκες φράουλες και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.