Μια εύκολη και αποστειρωτική μους σοκολάτας bitter ή γάλακτος, με ελαφρύ γιαούρτι, μαστίχα Χίου και φλοίδες σοκολάτας. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαστίχα με φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι για να έχουμε πιο δυνατή γεύση. Η επιλογή δική σας.
Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο 2 ώρες
Μους σοκολάτας
Υλικά για 6 άτομα
300 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας με 50% κακάο και άνω
150 ml φρέσκο γάλα
400 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
2 πρέζες μαστίχα Χίου ΠΟΠ, σε σκόνη
Για το φινίρισμα
Σοκολάτα γάλακτος ή bitter σε φλοίδες
Τρόπος παρασκευής
Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ.
Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα.
Μετά από ένα λεπτό ανακατεύουμε με την μαρίζ.
Αφού λιώσει η σοκολάτα και έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και τελευταία στιγμή πασπαλίζουμε με τη μαστίχα Χίου.
Γεμίζουμε τα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η μους για 2 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με μπόλικη τριμμένη σοκολάτα.