Μους σοκολάτας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια εύκολη και αποστειρωτική μους σοκολάτας bitter ή γάλακτος, με  ελαφρύ γιαούρτι, μαστίχα Χίου και φλοίδες σοκολάτας. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαστίχα με φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι για να έχουμε πιο δυνατή γεύση. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά

Χρόνος αναμονής στο ψυγείο 2 ώρες

Μους σοκολάτας

Υλικά για 6 άτομα

300 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας με 50% κακάο και άνω

150 ml φρέσκο γάλα

400 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά

2 πρέζες μαστίχα Χίου ΠΟΠ, σε σκόνη

Για το φινίρισμα

Σοκολάτα γάλακτος ή bitter σε φλοίδες

Τρόπος παρασκευής

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ.

Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα.

Μετά από ένα λεπτό ανακατεύουμε με την μαρίζ.

Αφού λιώσει η σοκολάτα και έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και τελευταία στιγμή πασπαλίζουμε με τη μαστίχα Χίου.

Γεμίζουμε τα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η μους για 2 ώρες τουλάχιστον.

Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με μπόλικη τριμμένη σοκολάτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !