Λαγγίτες μακεδονίτικες με μέλι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Είναι οι τηγανίτες, που ξυπνούν αναμνήσεις από χαρούμενες οικογενειακές συνάξεις… και συνήθως γίνονταν σε χρόνο dt.

O φίλος μας διακεκριμένος executive chef Kώστας Γεωργατζάς, τις παρουσιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και τις περιλούζει με μέλι βελανιδιάς, που είναι το τέλειο αντιοξειδωτικό. Αν θέλουμε μπορούμε να τις διανθίζουμε και με κομμάτια δαμάσκηνου ή γλυκό του κουταλιού σε μικρά κομμάτια.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Χρόνος αναμονής 30 λεπτά / Εύκολο

Λαγγίτες με μέλι βελανιδιάς

Από τον διακεκριμένο  Κώστα Γεωργατζά, executive chef

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

3 γρ. ξηρή μαγιά

1 κούπα νερό, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. τσίπουρο

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Λίγο τσίπουρο

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Για το φινίρισμα

Μέλι θυμαρίσιο ή βελανιδιάς

Αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και με λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το χυλό «να ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά.

Με ένα κουτάλι της σούπας, που βουτάμε στο τσίπουρο για μεγαλύτερη ευκολία, παίρνουμε λίγο από το χυλό κάθε φορά και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να χρυσίσουν γυρίζοντας με τρυπητή κουτάλα προσεκτικά.

Σε μεγάλη πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τους λαγγίτες με μέλι βελανιδιάς και κόβουμε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε sticks και διακοσμούμε τους λαγγίτες.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μέλι θυμαρίσιο ή ανθέων και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς ή κανέλα ή μαρμελάδα φρούτων.

Αν θέλουμε δημιουργούμε και την αλμυρή τους εκδοχή με κρέμα τυριού ή τριμμένη γραβιέρα ή ανθότυρο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !