Τέλεια φρύδια που τονίζουν το βλέμμα μας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Tα τέλεια σχηματισμένα φρύδια που τονίζουν το βλέμμα μας και την ομορφιά μας είναι ανάλογα με τις διαστάσεις και το σχήμα του προσώπου μας.

Η αισθητικός μας θα μπορέσει να διαμορφώσει το σχήμα τους προκειμένου να υπάρχει αρμονία με τα χαρακτηριστικά μας. Η τόνωση του βλέμματος ακόμα και χωρίς μακιγιάζ, είναι ένα από τα μυστικά για να «δείχνουμε» ακόμα νεώτερες και εντυπωσιακές…

Τα μάτια θεωρούνται ο καθρέπτης της ψυχής μας και τα καλοσχηματισμένα φρύδια είναι εκείνα που προσδίδουν αρμονία και αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Τα φρύδια είναι αυτά που αγκαλιάζουν και πλαισιώνουν το πρόσωπό μας, και από μόνα τους, χαρίζουν την δική τους ιδιαίτερη πινελιά.

Η μορφολογία του προσώπου παίζει σημαντικό ρολό στον καθορισμό του καταλλήλου σχήματος του φρυδιού. Σεβόμαστε πάντα τις προδιαγραφές που μας χάρισε η φύση, χωρίς να ακολουθούμε την εκάστοτε μόδα.


Ένα τετράγωνο πρόσωπο έχει έντονες γωνίες και λίγο πιο έντονο σαγόνι. Αν λοιπόν κάνουμε έντονες γωνίες στα φρύδια μας, το μόνο που θα πετυχαίνουμε είναι να φαινόμαστε πιο άγριες και κουρασμένες. Η καλύτερη επιλογή για αυτή την περίπτωση είναι τα φρύδια να έχουν στρογγυλεμένες γωνίες.

Προσοχή όμως! Μην τα κάνετε λεπτά και σε σχήμα ουράνιου τόξου όπως τα έκαναν κάποτε, γιατί το χάσαμε το παιχνίδι.

Όσον αφορά στο στρόγγυλό πρόσωπο ισχύει το αντίθετο. Αφού λείπουν οι γωνίες στο πρόσωπο μας, καλό θα ήταν να κάνουν έντονες γωνίες τα φρύδια σου. Με τις έντονες, καθαρές γωνίες στα φρύδια θα καταφέρουμε να αναδείξουμε και να ορίσουμε το σχήμα των οστών του προσώπου μας.


Το οβάλ πρόσωπο είναι το πιο κλασικό και βολικό σχήμα αφού τελικά δεν χρειάζεται να κάνουμε και πολλά πράγματα για να τονίσουμε το βλέμμα μας. Θα πρέπει να έχουμε σχετικά μακριά φρύδια, που αρκεί να γίνει μια ελαφριά γωνία.


Ένα μακρύ πρόσωπο έχει κάθετα χαρακτηριστικά. Έτσι, είναι σημαντικό να μπορέσουμε να επεκτείνουμε το τελείωμα των φρυδιών μας προς τα έξω και όχι προς τα κάτω, ώστε να φαίνεται πιο φαρδύ το πρόσωπο μας.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε όταν βγάζουμε μόνες μας τα φρύδια

Αν προσπαθήσουμε να βγάλουμε μόνες μας τα φρύδια, πρέπει να το κάνουμε με μεγάλη προσοχή, αφού σε κάποια σημεία  ενδέχεται να μην ξαναβγούν.
Επίσης, για τις πρώτες φορές τουλάχιστον καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε το τσιμπιδάκι, βγάζοντας μία-μία τις τριχούλες και τσεκάροντας τη συμμετρία των δυο τόξων.

Πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι δεν πρέπει να βγάζουμε τα φρύδια αφήνοντάς τα λεπτά γιατί έτσι, το πρόσωπό μας μοιάζει λιγότερο νεανικό και φρέσκο.

Τα πιο γεμάτα φρύδια θα κάνουν το πρόσωπό μας να μοιάζει περισσότερο γοητευτικό και αψεγάδιαστο.

Η συμβουλή μας είναι όταν θέλουμε να δώσουμε σχήμα ή να το διορθώσουμε να απευθυνθούμε σε αισθητικό προκειμένου να μας δώσει το σωστό σχήμα για να αποφύγουμε τα λάθη.

Από την Φωτεινή Οντατάλα, Oda΄ s Aesthetics, Aγ.Ιωάννου 24Β, Αγία Παρασκευή

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !