Λήγει το μέλι;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Είναι φυσικό να αναρωτιέσαι αν λήγει το μέλι. Είναι άραγε ασφαλές να το καταναλώσεις ακόμα και αν το έχεις ξεχάσει για πολύ καιρό στο ντουλάπι σου; Η αλήθεια είναι ότι στο τυποποιημένο μέλι είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται ημερομηνία λήξης. Ωστόσο, αν το μέλι συντηρηθεί σωστά μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια αναλλοίωτο.

Ας δούμε τί πρέπει να προσέξεις ώστε να μην αλλοιωθεί το μέλι σου.

  • Φρόντισε να κλείνεις καλά το πώμα του δοχείου για να μην έρθει το μέλι σε επαφή με την υγρασία.
  • Μην βάζεις το μέλι σε ακατάλληλα δοχεία.
  • Μην τρως μέσα από το δοχείο γιατί το σαλιωμένο κουτάλι μεταφέρει στο μέλι μικρόβια και υγρασία.
  • Μην αποθηκεύεις το μέλι μέσα σε δοχεία που περιείχαν άλλα τρόφιμα γιατί μπορεί η μυρωδιά τους να αλλοιώσει το άρωμά του.
  • Μην εκθέτεις το μέλι σε ζέστη, υγρασία και φως. Αποθήκευσέ το σε ξηρό, σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Σημείωση: Το κρυσταλλωμένο ή αλλιώς ζαχαρωμένο μέλι δεν είναι χαλασμένο. Απεναντίας το ζαχάρωμα είναι μια φυσική διαδικασία που υποδεικνύει ότι το μέλι είναι αγνό και ανεπεξέργαστο. Δες εδώ τί μπορείς να κάνεις αν το μέλι σου ζαχαρώσει.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !