Πώς συντηρείται ο άνηθος;

Tips

Ο άνηθος είναι ένα αρωματικό χορταρικό που χρησιμοποιούμε ευρέως στην ελληνική κουζίνα. Παρασκευές όπως τα γιουβαρλάκια, η σπανακόπιτα, το πρασόρυζο οι λαχανοντολμάδες, το φρικασέ…δεν νοούνται χωρίς άνηθο!

Ωστόσο, ο άνηθος είναι ένα πολύ ευαίσθητο χορταράκι που χάρη στα λεπτά του φυλλαράκια μαραίνεται και σαπίζει πολύ γρήγορα ακόμα και μέσα στο ψυγείο.

Τί μπορείς να κάνεις για να παρατείνεις τον χρόνο ζωής του;

Στο ψυγείο

Βρέξε ένα χαρτί κουζίνας με νερό και τύλιξέ το γύρω από τις βάσεις τον κοτσανιών. Έπειτα, τύλιξε γύρω από το χαρτί ένα αλουμινόχαρτο για να θωρακίσεις την υγρασία. Τέλος, βάλε τον άνηθο σε σακουλάκι που να κλείνει καλά.

Στην κατάψυξη

Αφού πλύνεις και ψιλοκόψεις τον άνηθο, άφησέ τον για 1-2 ώρες πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει. Έπειτα, βάλε τον σε σακουλάκια ή μικρά δοχεία και τοποθέτησέ τον στην κατάψυξη. Έτσι, θα έχεις άνηθο έτοιμο και ψιλοκομμένο για όποτε το χρειαστείς.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !