Πώς να αφαιρέσω μόνη μου το ημινόμιμο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το ημιμόνιμο βερνίκι έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Αν μάλιστα τα χέρια σου δεν εκτίθενται σε παρατεταμένη υγρασία, το βερνίκι θα μείνει εκεί μέχρι να αποφασίσεις να το αφαιρέσεις.

Όταν λοιπόν θελήσεις να το αφαιρέσεις, καλό θα είναι να αποφύγεις διαδικασίες όπως το τράβηγμα ή το ξύσιμο του υλικού γιατί μπορεί να σπάσεις τα νύχια σου ή και να τραυματίσεις τα δάχτυλά σου. Εμείς σου προτείνουμε έναν πιο ασφαλή τρόπο.

Θα χρειαστείς:

Λίμα

Αλουμινόχαρτο ή μανταλάκια νυχιών

Ασετόν

Βαμβάκι

Pusher

Κρέμα χεριών

Λαδάκι νυχιών

Διαδικασία:

Λιμάρεις ελαφρά την επιφάνεια των νυχιών ώστε να λεπτύνει το υλικό.

Εμποτίζεις μικρά κομμάτια βαμβακιού με ασετόν και τα προσαρμόζεις στα νύχια στερεώνοντάς τα είτε με ειδικά μανταλάκια, είτε με αλουμινόχαρτο.

Αφήνεις το ασετόν να δράσει για 20 λεπτά.

Με ένα Pusher αφαιρείς σιγά σιγά το υλικό από τα νύχια.

Αν δεν αφαιρείται εύκολα πρέπει να επαναλάβεις το προηγούμενο βήμα με το ασετόν.

Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία, περνάς στα νύχια ένα θρεπτικό λαδάκι και αλείφεις τα χέρια σου με μια ενυδατική κρέμα χεριών.

Προηγούμενο άρθροΛήγει το μέλι;
Επόμενο άρθροΠάτησα αχινό. Τί να κάνω;

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !