Πάτησα αχινό. Τί να κάνω;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πολύ συχνά, ιδιαίτερα σε θάλασσες με βράχια ή πλάκες, συναντάμε αχινούς. Καλύτερα λοιπόν να αποφεύγεις το κολύμπι σε αυτά τα νερά όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη και δεν μπορείς να διακρίνεις τον πυθμένα της. Καλό θα ήταν επίσης να προμηθευτείς λαστιχένια παπούτσια θαλάσσης τόσο για να προστατευτείς από τα αγκάθια των αχινών, όσο και για να αποφύγεις κοψίματα και αστάθειες πάνω στα βράχια.

Ας δούμε όμως τί πρέπει να κάνεις αν τελικά δεν σε ευνοήσει η τύχη και πατήσεις αχινό.

Καταρχάς, πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου. Είναι βέβαιο ότι θα πονάς, καθώς όμως πρέπει να δράσεις άμεσα, δεν έχεις πολλά περιθώρια για καθυστερήσεις.

  • Ξέπλυνε πρώτα με νερό το σημείο με τα αγκάθια και προσπάθησε με ένα τσιμπιδάκι ή με το νύχι (αφού πρώτα τα απολυμάνεις) να βγάλεις όσα αγκάθια προεξέχουν από το δέρμα.
  • Μην σκαλίσεις τα σημεία με τα αγκάθια που έχουν ήδη εισχωρήσει κάτω από το δέρμα γιατί ενδέχεται να δημιουργήσεις πληγές και ερεθισμούς.
  • Αφού απολυμάνεις την περιοχή οξυζενέ ή κάποιο άλλο αντισηπτικό, άλειψε με ελαιόλαδο ή baby oil και τύλιξε χαλαρά το σημείο με επίδεσμο.
  • Σιγά σιγά τα αγκάθια είτε θα απορροφηθούν είτε θα αποβληθούν.

Προσοχή! Αν μετά το συμβάν παρατηρήσεις αντιδράσεις όπως έντονο οίδημα, ταχυκαρδία, εφίδρωση, ζαλάδα, δυσκολία στην αναπνοή, υπάρχει πιθανότητα να εκδηλώνεις αλλεργική αντίδραση. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επισκεφτείς άμεσα την πιο κοντινή μονάδα υγείας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !