Λιγκουίνι με κολοκυθάκια και πάστα αρωματικών

Tips

Γευστική δημιουργία υπέροχη καλοκαιρινή που αρέσει πολύ και γίνεται εύκολα. Ένα πιάτο που ξεχειλίζει αντιοξειδωτικά και χαρίζει δύναμη. Καμωμένο με αγάπη από την χαρισματική Ειρήνη, το απολαύσαμε στο απίθανο ξενοδοχείο Irida Chic και η ατμόσφαιρα μαγική τσουγκρίζοντας ποτήρια με δροσερό κρητικό λευκό κρασί…με την ευχή για καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Λιγκουίνι με κολοκυθάκια και πάστα αρωματικών

Από την Ειρήνη Γιαννουλάκη, cheffe του Ιrida wine restaurant, στο Irida, Boutique Hotel & Spa Irida Chic, Σταλίδα Ηρακλείου 

Υλικά  για 4 άτομα

400 γρ. λιγκουίνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κολοκυθάκια περίπου 400 γρ, κομμένα σε λωρίδες

50 ml ελαιόλαδο

Για την πάστα αρωματικών

100 γρ. άνηθο

100 γρ. μαϊντανό

100 γρ. βασιλικό πλατύφυλλο

3 σκελίδες σκόρδο

100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

60 γρ. κουκουνάρι

100 ml. ελαιόλαδο εκλεκτό

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και το βασιλικό και τα βάζουμε στον μούλτι.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι και το κουκουνάρι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σαν πάστα.

Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα 50 ml. ελαιόλαδου να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις λωρίδες κολοκυθιού να ψηθούν.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τέλος την πάστα αρωματικών.

Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και το βράζουμε.

Τότε ρίχνουμε το αλάτι και τα λιγκουίνι.

Ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσουν λιγκουίνι και βράζουμε δύο λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία.

Μόλις είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά, αλλά κρατάμε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν και σουρώνω τα λιγκουίνι.

Επαναφέρουμε το τηγάνι με τα κολοκυθάκια στην φωτιά, ρίχνουμε τα λιγκουίνι, ανακατεύουμε ελαφρά να αναδυθούν τα αρώματα.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Σερβίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !