Τα μικρά ψαράκια όπως είναι το μαριδάκι και η αθερίνα είναι τόσο νόστιμα τηγανιτά που τρώγονται ακόμα και με το χέρι. Το κρεμμύδι τους δίνει μια ακόμα γευστική πινελιά και αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο για ακόμα πιο δυνατή γεύση.
Το λεμόνι δίνει μια έξτρα πινελιά αν και σε αρκετούς δεν αρέσει και για τη γαλλική κουζίνα είναι «απαγορευτικό» …
Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγουμε το τηγάνισμα στο σπίτι γιατί συνήθως αφήνουν δυσάρεστη μυρωδιά. Το μυστικό είναι να βάλουμε λίγο ξύδι στο τηγάνι και έτσι σε μεγάλο ποσοστό εξαφανίζεται η μυρωδιά. Εννοείται ότι έχουμε στο full τον απορροφητήρα και το τηγάνι αμέσως μόλις τελειώσουμε βγαίνει στο μπαλκόνι…
Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολο
Μαριδάκια με κρεμμύδι τηγανητά
Από την ταβέρνα «Ο Δήμος», Παιανία
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μαρίδα ή αθερίνα
2 κρεμμύδια ξερά, σε ροδέλες κομμένες στα 4
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σφηνάκι ούζο
Ρίγανη
Για το τηγάνισμα
Αλεύρι, κοσκινισμένο
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά τα ψάρια μας και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ούζο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τη ρίγανη, αλευρώνουμε μόνο τις μαρίδες που θα τηγανίσουμε άμεσα.
Τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
Παράλληλα σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ το λάδι και ρίχνουμε τις μαρίδες και δίπλα ή πάνω από αυτές βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού.
Μόλις ψηθούν από κάτω γυρίζουμε τα ψάρια με τα κρεμμύδια και από την άλλη πλευρά.
Αφήνουμε για 3-4 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε βάζουμε δίπλα και ψιλοκομμένο μαϊντανό και λεμόνι.

