Mελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια

Tips

Μια σαλάτα υπερτροφή, αλειφόμενη και νόστιμη. Το ταχίνι, δηλαδή ο σησαμοπολτός, εκτός από ένα τρόφιμο πολύ νόστιμο, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που επιδρούν ευεργετικά στον οργανισμό. Τα καρύδια συνηγορούν, όπως το ελαιόλαδο και μαζί η μελιτζάνα. Είναι μια γευστική δημιουργία για κάθε εποχή του χρόνου και τρώγεται είτε δροσερή, είτε σε θερμοκρασία δωματίου. Το φρυγανισμένο ψωμάκι, τα παξιμάδια αλλά και οι αραβικές πιτούλες με αυτή την μελιτζανοσαλάτα είναι μούρλια.

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Πολύ εύκολη

Mελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια

Από τον chef Λαέρτη Οικονόμου

6 μελιτζάνες φλάσκες

5 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένα

5 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ταχίνι

3 κ.σ. καρύδια τριμμένα

1 κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

5-6 ολόκληρα καρύδια

Κλωναράκια φρέσκου μαϊντανού

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε, τις τρυπάμε για να μην σκάσουν στο ψήσιμο.

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μέτριο ταψί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200ο C για 30 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο τις μελιτζάνες και βάζοντας ένα γάντι για να μην καούμε, τις κόβουμε κάθετα.

Με τη βοήθεια δύο κουταλιών αφαιρούμε τη σάρκα από κάθε μελιτζάνα και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ταχίνι, τα τριμμένα καρύδια, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τον μαϊντανό.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε  με ολόκληρα καρύδια και κλωναράκια μαϊντανό.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένη τη μελιτζανοσαλάτα και την δροσίζουμε για λίγο στο ψυγείο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !