Millefeuille με κρέμα μασκαρπόνε και σάλτσα από φρούτα του δάσους

Tips

Ένα πανεύκολο γιορτινό γλυκάκι που αρέσει πολύ. Η κρέμα μασκαρπόνε έχει γεύση ξεχωριστή και ντύνεται με μια ολοκόκκινη σάλτσα από φρούτα του δάσους.

Xρόνος Παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολο

Millefeuille με κρέμα μασκαρπόνε και σάλτσα από φρούτα του δάσους

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef Eletro S.A

Yλικά για 4 άτομα

500 γρ. φύλλο σφολιάτας

500 γρ. τυρί μασκαρπόνε

Ξύσμα από 1 λάιμ

120 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. κρέμα γάλακτος

Σάλτσα από φρούτα του δάσους

Τρόπος παρασκευής

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε κομμάτια.

Τη βάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200ο C  για 12 λεπτά.

Την βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζομαι την κρέμα μασκαρπόνε.

Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και ξύσμα lime.

Χτυπάμε με το σύρμα και βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να έχουμε καλύτερο σχήμα σε κάθε πιάτο.

Βάζουμε στο πιάτο την κρέμα από πάνω βάζουμε τα κομμάτια σφολιάτας, την κρέμα μασκαρπόνε και πάλι ένα φύλλο σφολιάτας και κρέμα.

Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα φρούτων και αν θέλουμε πασπαλίζουμε το γλυκό με με τριμμένο φύλλο σφολιάτα και επιλεκτικά ρίχνουμε και άχνη ζάχαρη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !