Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί φέτα και ντομάτα

Τα μυστικά των Chef

Μια επιλογή comfort food που αρέσει σε όλους. Αν σε κάποιους δεν αρέσει η φέτα τότε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα.  Μια ακόμα ιδέα είναι να αντικαταστήσετε τις φέτες ντομάτας με πιπεριές κόκκινες ή πράσινες. Μια πλούσια πράσινη σαλάτα είναι η καλύτερη συνοδεία του πιάτου και δένει αρμονικά με κρασί κόκκινο ή ροζέ.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Προαιρετικά Χρόνος ψύξης 3 ώρες/ Εύκολη

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί φέτα και ντομάτα

Υλικά για 4 άτομα

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

300 γρ. κιμά χοιρινό

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

200 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

4 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 φλιτζάνι καφέ παξιμάδι επτάζυμο ή φρυγανιά τριμμένα

2 ντομάτες μεγάλες, κομμένες σε λεπτές φέτες, χωρίς σπόρους

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

50 ml γάλα φρέσκο

Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

1 αυγό

1 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο, ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένα πιπέρια

1 σφηνάκι ούζου

Τρόπος παρασκευής

Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Στο μπλέντερ βάζουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι, το παξιμάδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τους δύο κιμάδες, το αυγό και το ξύσμα λεμονιού.

Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ, τον μαϊντανό ή το δυόσμο, τα πιπέρια και ελάχιστο αλάτι.

Ζυμώνουμε δυνατά και σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Το βγάζουμε και το ζυμώνουμε για 2 δευτερόλεπτα.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο σχήμα που θέλουμε.

Τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε το τυρί, μια φέτα ντομάτα και ξανακλείνουμε.

Ραντίζουμε τα μπιφτέκια με ούζο και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ή ακόμα και στο γκριλ.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-40 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

Συνταγή: από την Έφη Μαρκοζάνες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !