Μπουγατσάκια με κρέμα βερίκοκου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...
Γεύση ονειρική… της Μακεδονίτικης γης.

 Τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά πιτάκια, με τα βερίκοκα Ημαθίας που κλείνονται σε φύλλο και ευωδιάζει το σπίτι.

Μελετώντας την κουζίνα της Ημαθίας ανακαλύψαμε και αυτή τη ξεχασμένη γιορτινή συνταγή, που έφτιαχναν το καλοκαίρι…

Ο ταλαντούχος chef Σπύρος Νάκος μας τα έφτιαξε και μας δίνει τις ακριβείς ποσότητες υλικών της συνταγής.

Τη δοκίμασα και ξετρελάθηκα γιατί στα φύλλα κλείνει τις ευωδιές και τα προϊόντα της Μακεδονίτικης γης, που είναι ο μεγαλύτερος φρουτόκηπος της Ελλάδας.

Μπουγατσάκια με κρέμα βερίκοκου
Από τον Σπύρο Νάκο, executive chef, Αθήνα
 Υλικά  

10 φύλλα κρούστας

100 γρ βούτυρο λιωμένο

 Για την κρέμα

150 ml γάλα

50 ml κρέμα γάλακτος

2 φύλλα ζελατίνης ή 50 γρ. σκόνη ζελέ

100 γρ. πουρέ βερίκοκου

3 κ.σ. βούτυρο

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη

Για τον πουρέ βερίκοκου

100 γρ. βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι

60 γρ. ζάχαρη

Βάζουμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.

Tρόπος παρασκευής  

Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος το γάλα και το βούτυρο να ζεσταθούν και ρίχνουμε την σκόνη ζελέ μέχρι να δέσει το μείγμα.

Τέλος ρίχνουμε τον πουρέ βερίκοκου ανακατεύοντας πολύ καλά να αποκτήσει μια λεία υφή και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Απλώνουμε το πακέτο με τα φύλλα και κόβουμε σε κάθετες λωρίδες.

Βάζουμε μια λωρίδα στον πάγκο και ραντίζουμε με βούτυρο, από επάνω βάζουμε μια δεύτερη λωρίδα φύλλο.

Βάζουμε μιάμιση κουταλιά της σούπας περίπου από το μείγμα στην αρχή της λωρίδας και διπλώνουμε το φύλλο τριγωνικά μέχρι το τέλος.

Αλείφουμε με νερό της άκρες για να κολλήσουν τα φύλλα.

Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα, να μην κολλήσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 170ο C στην κατώτερη σχάρα για 25 – 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν τα φύλλα.

Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά για 10 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Αν θέλετε ανοίγετε το δικό σας αέρινο φύλλο αντί να χρησιμοποιήσετε έτοιμο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !