Μπρόκολο, ένα λαχανικό δώρο της φύσης

Tips

Πράσινος χρυσός των λαχανικών είναι ένα δώρο της φύσης πραγματικά στον άνθρωπο, αφού βοηθά στη θωράκιση του οργανισμού του.

Το σίγουρο είναι ότι επιβάλλεται να το εντάξουμε στη διατροφή μας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Το μπρόκολο πλημμυρίζει από βιταμίνη  C – που ως γνωστό έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες – και βιταμίνη Κ. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα όπως μαγνήσιο (21 mg ανά 100 γρ) και κάλιο (316 mg ανά 100 γρ.), το μπρόκολο είναι λαχανικό ιδιαίτερης διατροφικής αξίας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σχετίζεται με το χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, του στομάχου, του πνεύμονα, του προστάτη και του στήθους.

Βοηθά επίσης στη διατήρηση της καλής καρδιαγγειακής λειτουργίας και συνιστάται ακόμη σε διαβητικούς τύπου 2 . Το μπρόκολο αυξάνει τη συγκέντρωση καλής χοληστερόλης και έτσι μειώνονται τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και κακής χοληστερόλης.

Η κατανάλωση του μπρόκολου βοηθά τις γυναίκες στην προ και μετά εμμηνόπαυση.

Το μπρόκολο μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή μαγειρεμένο, σε σαλάτα, σε σούπα ή ακόμη και να ενσωματωθεί σε μια ομελέτα, ένα κις ή άλλες πίτες. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη του, είναι καλύτερο να το φάτε ωμό ή ελαφρώς μαγειρεμένο και να το συνδυάσετε με ελαιόλαδο και ντοματάκια ή ακόμα με φιλέτο πέστροφας, ρέγγας, ή τόνο για καλύτερη απόδοση των δυναμικών του στοιχείων

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !