Mulled White Wine ή Ζεστό λευκό κρασί

Τα μυστικά των Chef

Οι γιορτές είναι πιο συναρπαστικές με τη γεύση και το άρωμα του ζεστού λευκού κρασιού ή του κόκκινου, του Gluhwein . Εμείς σας δίνουμε και τις δύο παρασκευές στο site μας.

Tο λευκό κρασί που θα επιλέξετε είναι θέμα γούστου καθαρά. Καλύτερα να είναι ξηρό όπως Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο ή Chardonnay. Πάντως και η αρωματική ποικιλία gewurtztraminen μας αρέσει πολύ. Αν πάλι αγαπάτε τα γλυκά κρασιά τότε ένα γλυκό μοσχάτο της Σάμου μια χαρά είναι, σε αυτή την περίπτωση δεν θα βάλετε μέλι.

Χρόνος παρασκευής 14 λεπτά / Πολύ εύκολο

Υλικά  για 5-8 άτομα

1500 ml. λευκό κρασί ξηρό

2 κομμάτια τζίντζερ, ψιλοκομμένες φέτες

¼ από μέτριο κόκκινο μήλο, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

2 κομμάτια φλούδας από 1 λεμόνι ακέρωτο

2 φλούδες από μισό γκρέιπ φρουτ, ακέρωτο

50 γρ. ζάχαρη καστανή

4 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

Χυμό από 1 lime

Χυμό από 1 λεμόνι

3-4 σπόρους κάρδαμο

1 μικρό λοβό βανίλιας ή ένα ξύλο κανέλας Κεϋλάνης

150 ml. νερό εμφιαλωμένο

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε τις φλούδες, τη ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού, του lime και τα κομματάκια μήλου.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το λοβό βανίλιας χαραγμένο ή τα ξυλάκια κανέλας.

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το κρασί και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη.

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να «δέσει».

Προσθέτουμε το κρασί, το νερό, το μέλι και βράζουμε σε αρκετά χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα.

Σερβίρεται ζεστό με μία φέτα λεμόνι.

Συνταγή : από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου, Γερμανία

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !