Μια γευστική δημιουργία μοναδική… με άρωμα θαλασσινό και πινελιές ούζου. Ο καλύτερος μεζές για να απολαύσετε στις διακοπές σας. Τα μύδια δένουν με σκορδαλιά παντζαριού ή απλή και σαλάτες.
Οι μυδοκαλλιέργειες της Πιερίας καλά κρατούν και τα μύδια είναι πολύ νόστιμα, με την πρώτη ευκαιρία αξίζει να τις επισκεφθείτε.
Τα μύδια είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας.
Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο
Μύδια τηγανητά με ούζο
Από τους μυδοκαλλιεργητές Πιερίας
Υλικά για 4-6 άτομα
500 γρ. μύδια ψίχα φρέσκα
1 μέτρια κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε καρεδάκια
Μισό ματσάκι άνηθο
1 σφηνάκι ούζο
Για το πανάρισμα
100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο
100 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα μύδια, τον άνηθο, το κρεμμύδι και ελάχιστο από το μείγμα του αλεύρου και δημιουργούμε με δύο μύδια μικρά κεφτεδάκια.
Τα ραντίζουμε με ούζο.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά.
Τότε πανάρουμε τα μύδια περνώντας τα από το μείγμα του αλεύρου και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Σε πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μύδια.
Σερβίρουμε.