Νεκταρίνια … νόστιμα και πολύ θρεπτικά

Τα μυστικά των Chef

Καλοκαιρινό φρουτάκι, όμορφο, πολύχρωμο, νόστιμο, δροσιστικό, μεγάλης διατροφικής αξίας.

Τα νεκταρίνια χαρίζουν στον οργανισμό μας Β-καροτένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα. Το β-καροτένιο συμβάλει επίσης την υγεία των ματιών και μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση ασθενειών όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Ενα φλιτζάνι φρέσκα νεκταρίνια παρέχει 214 mcg Β-καροτένιου.

Ένα φλιτζάνι νεκταρίνια έχει 7,7 mg βιταμίνης C, που είναι σημαντικό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας. Επίσης προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και άλλες χημικές ουσίες.

Τα νεκταρίνια, παρέχουν στον οργανισμό μας ένα ευρύ φάσμα από άλλες βιταμίνες και μέταλλα, που χρειάζεστε κάθε μέρα. Ενα φλιτζάνι νεκταρίνια προμηθεύει με 2,4 g φυτικές ίνες και 1,5 g πρωτεΐνη. Μια μερίδα νεκταρίνια παρέχει, επίσης, 9 mg ασβεστίου, 13 mg μαγνησίου και 287 mg καλίου. Τα νεκταρίνια περιέχουν ακόμα σίδηρο, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ, καθώς και φυσικά σάκχαρα που βοηθούν στην παροχή ενέργειας.

Τα φρέσκα νεκταρίνια μπορούν να διατηρηθούν για 5 ημέρες σε άψογη κατάσταση.

Είναι προτιμότερο τα νεκταρίνια να τα τρώτε με τη φλούδα, αφού τα πλύνετε πολύ προσεκτικά, γιατί έχουν πολλά αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Τα νεκταρίνια μας χαρίζουν απίθανα smoothies μαζί με πεπόνι και γιαούρτι ή γάλα αμυγδάλου. Στα pancakes και στα muffins αρέσουν πολύ και στο πρωινό σας μαζί με νιφάδες βρώμης αμύγδαλα, μέλι και κανέλα είναι γευστικότατα και υγιεινά.

Τελευταία μου αρέσουν πολύ στο φούρνο πασπαλισμένα με κανέλα και γαρύφαλλο και έτσι έχουμε ένα γλυκάκι όνειρο που μπορούμε να το συνδυάσουμε και με γιαούρτι.

Προηγούμενο άρθροΤσουρεκάκια Vegan
Επόμενο άρθροΦανουρόπιτα της Στέλλας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !