Οι καλύτερες τροφές για υγιή νύχια

Tips

Τα νύχια προστατεύουν τα δάχτυλά μας και μας βοηθούν να τα κρατάμε ασφαλή. Επίσης αποτελούν έναν δείκτη υγείας. Αν τα νύχια σας είναι εύθραυστα, σπάνε εύκολα ή έχουν άλλα προβλήματα, μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν καταναλώνετε τις σωστές τροφές.

Υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία των νυχιών σας, πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την υγεία τους.

Ψάρια. Τα ψάρια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των νυχιών. Τα ψάρια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Α και D, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του δέρματος και των νυχιών.

Κρέας. Το κρέας είναι μια άλλη καλή πηγή πρωτεΐνης. Είναι επίσης πλούσιο σε σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος.

Φρούτα. Τα φρούτα είναι μια καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Είναι επίσης πλούσια σε νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του σώματος. Ιδιαίτερα ευεργετικά για τα νύχια είναι τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα μούρα και τα αβοκάντο.

Λαχανικά. Τα λαχανικά είναι μια άλλη καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Τα λαχανικά είναι επίσης πλούσια σε νερό. Ιδιαίτερα ευεργετικά για τα νύχια είναι τα καρότα, τα μπρόκολο, τα σπανάκι και τα αγγούρια.

Όσπρια. Τα όσπρια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και σιδήρου. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον μεταβολισμό.

Σπόροι. Οι σπόροι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Είναι επίσης πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος και των νυχιών. Εξαιρετικά ευεργετικοί για τα νύχια είναι οι σπόροι chia, οι λιναρόσποροι και οι κολοκυθόσποροι.

Ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Επίσης είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος και των νυχιών. Αρκετά ευεργετικά για τα νύχια είναι τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα καρύδια.

Εκτός από την κατανάλωση των σωστών τροφών, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα νύχια σας υγιή:

  • Να κόβετε τα νύχια σας τακτικά
  • Να μην τρώτε τα νύχια σας ή να τραβάτε τα πετσάκια.
  • Να χρησιμοποιείτε βερνίκι νυχιών που δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες.
  • Να ενυδατώνετε τα νύχια σας τακτικά με μια ενυδατική κρέμα.
  • Να φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα ή όταν έρχεστε σε επαφή με χημικές ουσίες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !