Πώς να χρησιμοποιήσετε μια δημόσια τουαλέτα με ασφάλεια

Tips

Οι δημόσιες τουαλέτες είναι, εν γένει, μέρη που χρειάζεται να προσέχουμε ιδιαίτερα όταν τα επισκεπτόμαστε. Το καλοκαίρι, που ταξιδεύουμε και βγαίνουμε περισσότερο, είναι πιο πιθανό να χρειαστεί να κάνουμε χρήση μιας δημόσιας τουαλέτας, στο αεροπλάνο, στο πλοίο, σε ένα μπαρ κ.α. Το πρόβλημα είναι πως ακόμα και στα πιο οργανωμένα μέρη, που καθαρίζονται με επιμέλεια, οι τουαλέτες δεν είναι εφικτό να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης όταν τις χρησιμοποιείτε.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

Επιλέξτε προσεκτικά ποια δημόσια τουαλέτα θα χρησιμοποιήσετε

Στο πλαίσιο του δυνατού, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε δημόσιες τουαλέτες που είναι βρώμικες ή φαίνονται εγκαταλελειμμένες. Αν δεν έχετε άλλη επιλογή, φροντίστε να ελέγξετε την τουαλέτα πριν μπείτε για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρή και ότι υπάρχουν χαρτιά υγείας, σαπούνι και νερό.

Πλύνετε τα χέρια σας σχολαστικά

Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη μόλυνση όταν χρησιμοποιείτε μια δημόσια τουαλέτα. Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά μετά από την αφόδευση ή την ούρηση. Εάν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, χρησιμοποιήστε αντισηπτικό για τα χέρια με βάση το οινόπνευμα.

Μην κάθεστε στο κάθισμα της τουαλέτας

Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε να κάθεστε στο κάθισμα της τουαλέτας. Αν πρέπει να καθίσετε, τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού υγείας στο κάθισμα.

Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας

Προσπαθήστε να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας ενώ βρίσκεστε στη δημόσια τουαλέτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την επαφή με βακτήρια που μπορεί να έχουν μεταφερθεί από το κάθισμα της τουαλέτας ή άλλες επιφάνειες.

Κλείστε το καπάκι πριν πατήσετε το καζανάκι

Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την επαφή με τα βακτήρια που μπορεί να έχουν διασκορπιστεί στον αέρα όταν το καζανάκι λειτουργεί.

Πάρτε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό

Για κάθε ενδεχόμενο είναι πολύ σημαντικό να έχετε στην τσάντα σας ένα πακέτο μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, ένα αντισηπτικό χεριών και νάιλον καλύμματα τουαλέτας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !