Οι πρώτες εικόνες του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb

Tips

Πώς να χωρέσει ο νους μας όλα αυτά … Ας μείνουμε στο εικαστικό θαύμα που αντικρίζουν τα έκπληκτα μάτια μας. Αυτόν το ονειρικό καμβά του σύμπαντος κόσμου…

Όπως είπαν και οι επιστήμονες της NASA “ Μάλλον θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που θα βλέπουμε τον κόσμο… τον κοντινό και τον πιο μακρινό μας…”

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA. Πρόκειται για την ευκρινέστερη υπέρυθρη εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίου της NASA James Webb, με άστρα και γαλαξίες από το αρχέγονο σύμπαν.

O χορός πέντε γαλαξιών 290 εκατομμύρια έτη φωτός από τη γη. co NASA

Βλέπουμε με μεγάλη λεπτομέρεια το σμήνος γαλαξιών SMACS 0723. Χιλιάδες γαλαξίες – συμπεριλαμβανομένων των πιο αμυδρών αντικειμένων που έχουν παρατηρηθεί ποτέ στο υπέρυθρο – εμφανίζονται στην εικόνα του Webb για πρώτη φορά.

Η πρώτη φωτογραφική προσέγγιση. co NASA

 

Αυτό το κομμάτι του απέραντου σύμπαντος καλύπτει ένα τμήμα του ουρανού περίπου όσο το μέγεθος ενός κόκκου άμμου, όπως φαίνεται καθώς τον κρατάμε σε απόσταση ενός μέτρου περίπου από τα μάτια μας.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρυθρες αποστολές όπως το COBE και το WMAP είδαν το σύμπαν ~380.000 χρόνια μετά την Μεγάλη Έκρηξη, όταν υπήρχε μόνο η κοσμική ακτινοβολία μικροκυμάτων υποβάθρου, αλλά όχι άστρα ή γαλαξίες. Το Webb βλέπει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

https://www.nasa.gov/webbfirstimages

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !