Μανιάτικη σαλάτα με πατάτες, πορτοκάλι και ελιές

Tips

Ένα γευστικό ποίημα… Μια σαλάτα νόστιμη, που γίνεται τόσο εύκολα. Η αρμονία υλικών εντυπωσιάζει. Μια γευστική δημιουργία διαχρονική της Μάνης, της πέτρας, της ομορφιάς, της θαυμαστής λιτότητας.

Μια σαλάτα superfood καμωμένη με τοπικά γεννήματα της γης τους. Την απολαύσαμε με όλες μας τις αισθήσεις στην καρδιά της Μάνης…  ατενίζοντας αγέρωχα βουνά της πέτρας και τη θάλασσα.

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Πολύ εύκολη

Μανιάτικη πατατοσαλάτα με πορτοκάλι και ελιές

Από τον  ξενοδοχείο Petra & Fos, Οίτυλο Μάνη

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μικρές πατάτες με τη φλούδα βρασμένες, κομμένες στη μέση

10 καλαματιανές ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες

2 πορτοκάλια

40 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη

50 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ χυμό πορτοκάλι

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

15 γρ. σχινόπρασο

2 κ.σ. άνηθο ή μάραθο

1 κ.γ. κρίταμο, ξαλμυρισμένο

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα με νερό βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για 35 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Τις κόβουμε στη μέση.

Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φιλέτα, αφαιρώντας τη μεμβράνη τους.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τις ελιές, τα πορτοκάλια, την κάπαρη, το κρίταμο, το σχινόπρασο, το πιπέρι, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με το χέρι μας καλά.

Τέλος περιλούζουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !