Μανιάτικη σαλάτα με πατάτες, πορτοκάλι και ελιές

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα γευστικό ποίημα… Μια σαλάτα νόστιμη, που γίνεται τόσο εύκολα. Η αρμονία υλικών εντυπωσιάζει. Μια γευστική δημιουργία διαχρονική της Μάνης, της πέτρας, της ομορφιάς, της θαυμαστής λιτότητας.

Μια σαλάτα superfood καμωμένη με τοπικά γεννήματα της γης τους. Την απολαύσαμε με όλες μας τις αισθήσεις στην καρδιά της Μάνης…  ατενίζοντας αγέρωχα βουνά της πέτρας και τη θάλασσα.

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Πολύ εύκολη

Μανιάτικη πατατοσαλάτα με πορτοκάλι και ελιές

Από τον  ξενοδοχείο Petra & Fos, Οίτυλο Μάνη

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μικρές πατάτες με τη φλούδα βρασμένες, κομμένες στη μέση

10 καλαματιανές ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες

2 πορτοκάλια

40 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη

50 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ χυμό πορτοκάλι

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

15 γρ. σχινόπρασο

2 κ.σ. άνηθο ή μάραθο

1 κ.γ. κρίταμο, ξαλμυρισμένο

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα με νερό βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για 35 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Τις κόβουμε στη μέση.

Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φιλέτα, αφαιρώντας τη μεμβράνη τους.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τις ελιές, τα πορτοκάλια, την κάπαρη, το κρίταμο, το σχινόπρασο, το πιπέρι, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με το χέρι μας καλά.

Τέλος περιλούζουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !