Παέγια με θαλασσινά και φιδέ

Tips

Μια γευστική δημιουργία ιδιαίτερη και χαρακτηριστική της κουζίνας της Ισπανίας. Το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσει την οικογένειά σας γιατί είναι νόστιμη πολύ και γίνεται πολύ εύκολα.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολο

Παέγια με θαλασσινά και φιδέ

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά corporate executive chef

Υλικά για 4
12 γαρίδες Νο3 , κατεψυγμένες

12 μύδια, φρέσκα ή κατεψυγμένα

1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες

40 γρ αρακάς

30 γρ πελτέ ντομάτας

1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

800 ml ζωμό κοτόπουλου

1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε φέτες

400 γρ φιδέ

Αλάτι

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Χοντροσπάμε τον φιδέ και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, τον αρακά, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Δοκιμάζουμε γιατί πρέπει το ζυμαρικό να είναι al dente.

Πασπαλίζουμε με το κόλιανδρο και την πιπεριά τσίλι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε στο ίδιο σκεύος, είναι ένα φαγητό που μοιράζεται.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !