Μια πανεύκολη σαλάτα που ταιριάζει σε κάθε στιγμή. Ενδείκνυται για μπουφέ ή φιλικές συνάξεις γιατί χρησιμοποιώντας σαν βάση το ρύζι μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας κάνει κέφι.
Ο τόνος ταιριάζει πολύ όπως και η κάπαρη, αλλά μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε και με σολομό καπνιστό και μια μαγιονέζα άνηθου. Οι πιπεριές δίνουν ιδιαίτερο χρώμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φέτες αγγουριού και το τυρί έχει τη δική του θέση σε αυτή τη γευστική αρμονία.
Τρώγεται ζεστή ή κρύα ανάλογα με το κέφι σας.
Να θυμάστε πάντα ότι το ρύζι θα πρέπει να καταναλώνεται πάντα την ίδια μέρα για να είναι ασφαλές.
Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Πολύ εύκολη
Πανεύκολη σαλάτα ρυζιού
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και δεινή μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
3 κούπες ρύζι αρμπόριο, βρασμένο και κρύο
180 γρ. τόνου σε κονσέρβα στο νερό, στραγγισμένο
8 ντοματίνια βελανίδι, κομμένα στη μέση
2 κ.γ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
5 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε μικρά κομμάτια
Μισή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
Μισή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
10 ελιές, χωρίς κουκούτσι
50 γρ τυρί Προβολόνε ή Μετσοβόνε ή Έμμενταλ ή κασέρι, κομμένο σε κύβους
50 γρ γαλοπούλα ή προσούτο
2 φιλέτα λιαστή ντομάτα, σε κομματάκια
1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
3-4 κουταλάκια μαγιονέζα
1-2 αυγά βραστά, κομμένα στα τέσσερα
1 σφηνάκι ούζο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα αυγά και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Τέλος βάζουμε τα αυγά για διακόσμηση, στην επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ραντίζουμε με ούζο και σερβίρουμε.