Τα ρόδια είναι στα καλύτερά τους και εμείς ετοιμάζουμε ένα πανεύκολο λικέρ ροδιού για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν οπότε μια καράφα με λικέρ ροδιού είναι ένα ευπρόσδεκτο δώρο με τη δική σου υπογραφή.
Στο Βελβεντό μας πρόσφεραν ρόδια και η Μαρίνα μας έφτιαξε λικέρ ρόδι.
Ας μην ξεχνάμε ότι το ρόδι πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και είναι πολλαπλά τα οφέλη για την υγεία μας. Οι Γάλλοι λένε ότι το ρόδι είναι το φρούτο της καρδιάς μας, ένα πολύτιμο δώρο από το φαρμακείο της φύσης.
Είναι σύμβολο αφθονίας, γονιμότητας, καλοτυχίας και είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Οι καρποί του ήταν αφιερωμένοι στην Αφροδίτη, την Αθηνά, τη Δήμητρα αλλά και την Ήρα.
Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος αναμονής 24 ώρες / Πολύ εύκολο
Πανεύκολο λικέρ ρόδι
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, Αμαδρυάδες Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 1 καράφα
2 ποτήρια νερού σπόρους ροδιού
2 ποτήρια βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 ξυλάκι κανέλας Κεϋλάνης
3 καρφάκια γαρύφαλλο
Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και ανακατεύουμε 1-2 φορές με ξύλινη κουτάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 24 ώρες.
Σουρώνουμε το λικέρ μέσα από τουλπάνι.
Βάζουμε το λικέρ σε μια καράφα και το διατηρούμε σε σκοτεινό μέρος.
Μικρά μυστικά
Το ποτήρι που χρησιμοποιούμε θα πρέπει να είναι το ίδιο για τη μέτρηση όλων των υλικών.