Πανεύκολα σπιτικά σοκολατάκια, σε 5 διαφορετικές γεύσεις

Tips

Τα σπιτικά γλυκά, εκτός του ότι είναι απολαυστικά και πιο υγιεινά από τα αγοραστά, μας βάζουν στο κλίμα των γιορτών και  γεμίζουν μυρωδιές το σπίτι μας. Όταν μάλιστα στη διαδικασία εμπλακούν και τα παιδιά, διασκεδάζουμε ακόμα περισσότερο και χτίζουμε αναμνήσεις!  Εμείς προτείνουμε πέρα από τα παραδοσιακά γλυκά που έχετε ήδη φτιάξει ή αγοράσει, 5 συνταγές για σπιτικά σοκολατάκια, πανεύκολα, λαχταριστά και με εμφάνιση που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Πέρα από τη διαφορετική γέμιση, για όλα τα σοκολατάκια θα χρειαστούμε σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς γάλα και με περιεκτικότητα σε βούτυρο κακάο πάνω από 32%. Για να γυαλίσει η σοκολάτα μας θα χρειαστούμε έλαιο καρύδας.

Οδηγίες για το σωστό λιώσιμο της κουβερτούρας θα βρεις εδώ.

Σοκολατάκια με γέμιση δαμάσκηνο και καρύδι

Υλικά για 20 σοκολατάκια

500 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα

20 αποξηραμένα δαμάσκηνα

5 καρύδια καθαρισμένα

Εκτέλεση

Χωρίζουμε κάθε καρύδι στα 4 και γεμίζουμε κάθε δαμάσκηνο με ένα κομμάτι καρύδι.

Απλώνουμε τα δαμάσκηνα σε αντικολλητικό χαρτί και τα περιχύνουμε με σοκολάτα ένα ένα.

Αφήνουμε να στεγνώσει καλά η σοκολάτα και στη συνέχεια, αν θέλουμε, τα τυλίγουμε με σελοφάν ή αλουμινόχαρτο σε ατομική συσκευασία.

Σοκολατάκια γαρνιρισμένα με φρούτα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Υλικά για 25 σοκολατάκια

500 γραμμάρια σοκολάτα λιωμένη

Διάφοροι καραμελωμένοι ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα και φουντούκια

Διάφορα αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, χουρμάδες, βερύκοκα, πορτοκάλι, κομμένα σε μικρά κομματάκια.

Εκτέλεση

Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε μικρές δόσεις σοκολάτας ώστε να δημιουργηθούν δισκάκια διαμέτρου περίπου 3 εκατοστών.

Σε κάθε δισκάκι τοποθετούμε αποξηραμένα φρούτα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς με όποιο συνδυασμό θέλουμε.

Σοκολατάκια γεμιστά με αποξηραμένο βερίκοκο

Υλικά για 20 – 30 σοκολατάκια

500 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα

20-40 αποξηραμένα βερίκοκα (ανάλογα αν θέλουμε να καλυφθεί ολόκληρο ή μισό)

Εκτέλεση  

Απλώνουμε τα βερίκοκα σε αντικολλητικό χαρτί και τα περιχύνουμε με σοκολάτα ένα ένα.

Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, τα περιχύνουμε και από την άλλη μεριά και αφού στερεοποιηθεί η σοκολάτα τα τυλίγουμε, αν θέλουμε, με σελοφάν ή αλουμινόχαρτο σε ατομική συσκευασία.

Αν επιθυμούμε, μπορούμε να καλύψουμε με σοκολάτα το μισό βερίκοκο. Έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο όμορφο αισθητικά. Για να το πετύχουμε, βουτάμε κάθε βερίκοκο μέχρι τη μέση στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί για να στερεοποιηθεί.

Σοκολατάκια με αποξηραμένες φράουλες

Υλικά για 20 κομμάτια

500 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα

20 αποξηραμένες φράουλες

Εκτέλεση

Τσιμπάμε τις φράουλες με καλαμάκι για σουβλάκια και τις βουτάμε μία μία στη λιωμένη σοκολάτα.

Στη συνέχεια, στερεώνουμε τα καλαμάκια όρθια σε ποτήρι μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Μόλις στερεοποιηθεί η σοκολάτα αφαιρούμε το καλαμάκι.

Σοκολατάκια με φέτες αποξηραμένου πορτοκαλιού

Υλικά για 30 κομμάτια

500 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα

30-60 φέτες αποξηραμένου πορτοκαλιού (ανάλογα αν θέλουμε να καλυφθεί ολόκληρο ή μισό)

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε ένα αντικολλητικό χαρτί και περιχύνουμε με σοκολάτα. Μόλις η σοκολάτα στερεοποιηθεί από τη μία πλευρά, γυρίζουμε τις φέτες και περιχύνουμε και από την άλλη.

Αν θέλουμε να καλύψουμε μόνο τη μισή φέτα, πιάνουμε κάθε φετούλα με το χέρι μας και τη βουτάμε μέχρι τη μέση στη σοκολάτα. Στη συνέχεια, την τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί για να στερεοποιηθεί. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε με την  ίδια ποσότηα σοκολάτας να φτιάξουμε διπλάσια σοκολατάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !