Παρίσι … Σημαντικές στιγμές από τη λαμπερή Εβδομάδα Μόδας

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Επικοινωνιολόγος

H Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024, που είναι δικαίως από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα της χρονιάς στη βιομηχανία της μόδας, μόλις ολοκληρώθηκε. Οι σχεδιαστές διάσημων Οίκων μας αποκάλυψαν τις τελευταίες τους δημιουργίες, διαμορφώνοντας τη ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα μας.

Μια επισκόπηση από τις σημαντικές στιγμές και gossip αυτής της Εβδομάδας Μόδας, έχει πάντα ενδιαφέρον. Μας εντυπωσίασε η ευαισθησία των οίκων ειδικά της Chloe για την βιωσιμότητα και το περιβάλλον, καθώς και ο Dior που ανατρέπει σεξιστικά στερεότυπα. Τέλος, ο Οίκος Pierre Cardin αναγεννιέται με τον ανιψιό του Rodrigo Basilicati-Cardin στο τιμόνι, που εμπνέεται από τη θάλασσα, τα κοράλλια, τα κοχύλια και εντυπωσιάζει.

co Chloe

Η Gabriela Hearst αποχαιρετά την Chloe

Η χαρισματική Gabriela Hearst, παρουσίασε το τελευταίο της σόου για την Chloe στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, αφού λέει αντίο στον Οίκο. H Gabriela κατόρθωσε με το δικό της μοναδικό τρόπο να περάσει το μήνυμα για το φλέγον θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και κατόρθωσε να μας ευαισθητοποιήσει. Σαν καλλιτεχνική διευθύντρια της Chloe, ανέλαβε το Δεκέμβριου του 2020, και από τότε πάντα η διάσημη σχεδιάστρια έβρισκε πάντα τρόπους να μας ευαισθητοποιεί για την διάσωση του πλανήτη και το περιβάλλον.

Οι προηγούμενες επιδείξεις της ήταν αφιερωμένες στην αναγέννηση του ανθρώπου και της φύσης, μια άλλη στην καθαρή ενέργεια και αυτή τη φορά ασχολείται με τη δύναμη της ατομικής δράσης και του εθελοντισμού.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Gabriela έκανε αλλαγές και καινοτομίες όταν ανέλαβε τη διεύθυνση του Οίκου. Είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι ήταν εκείνη υπεύθυνη για  τη διακοπή χρήσης συνθετικών ινών, όπως ο πολυεστέρας και η βισκόζη, στις δημιουργίες της. Ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα υλικά ή βαμβάκι βιολογικής γεωργίας, και όχι μόνον… Αυτά τα τρια χρόνια παρουσίασε μια νέα διάσταση, που σπάνια βλέπουμε σε επιδείξεις μόδας για μεγάλο διάστημα.

co Dior
co Dior

Ο Dior ανατρέπει τα στερεότυπα

Ο οίκος Dior παρουσίασε μια φεμινιστική επίδειξη μόδας και παίρνει θέση ενάντια στις στερεότυπες και σεξιστικές αναπαραστάσεις των γυναικών, κατά τη διάρκεια μιας δυναμικής επίδειξης μόδας. Παρούσες οι  Charlize Theron, Jennifer Lawrence  Camille Cottin και ο ηθοποιός Robert Pattinson.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης των μοντέλων, που γίνεται παράλληλα με το βίντεο να παίζει ή τις αφίσες που καταγγέλλουν τη φαλλοκρατική ρητορική, καθώς και στερεότυπα όπως η «νοικοκυρά». η «γυναίκα αντικείμενο» ή η «γυναίκα κούκλα».

co Pierre Cardin

Ο Οίκος Pierre Cardin αναγεννάται… 

Η μεγάλη επιστροφή στις πασαρέλες του Οίκου Pierre Cardin είναι γεγονός…

Μετά τον θάνατο του Pierre Cardin, το μέλλον ήταν αβέβαιο. Στο τιμόνι του Οίκου από το 2020, πρόεδρος είναι ο ανιψιός του γνωστού couturier, Rodrigo Basilicati-Cardin. Ο οίκος Pierre Cardin αντλεί την έμπνευσή του τόσο από τα βάθη των ωκεανών όσο και από το κοσμικό άπειρο.

Οι διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε κυριαρχούν στη συλλογή με ένα αέναο παιχνίδι αποχρώσεων, γυαλιστερών ή ματ υφών. Η οπτική αρμονία προκαλεί υπέροχα τη συνύπαρξη του υδάτινου και του ουράνιου κόσμου και ιντριγκάρει, με αυτή τη δημιουργική ιδιοφυΐα που πάντα χαρακτήριζε τον οίκο Pierre Cardin.

Featured Photo co Balmain

Προηγούμενο άρθρο Ρεβίθια με ρύζι
Επόμενο άρθροΣούπα φρέσκιας ντομάτας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !