Περίσσεψαν μακαρόνια. Τί να τα κάνω;

Tips

Αν περισσέψουν μακαρόνια δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβληματίζεσαι για το τί θα τα κάνεις. Αρχικά, τοποθέτησέ τα στο ψυγείο όπου μπορούν να διατηρηθούν για 2-3 μέρες. Όταν αποφασίσεις να τα αξιοποιήσεις μπορείς να δοκιμάσεις μία από τις προτάσεις μας:

Μακαρόνια με λάδι σκόρδο και βασιλικό

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ή σε wok ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο. Ζεσταίνεις το λάδι χωρίς να το κάψεις, ώστε να αρωματιστεί από το σκόρδο. Έπειτα αποσύρεις το σκόρδο, ρίχνεις τα μακαρόνια και τα ανακατεύεις ώστε το λάδι να πάει παντού. Τέλος, γαρνίρεις με φρέσκο ή αποξηραμένο βασιλικό.

Μακαρόνια στον φούρνο  

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνεις τα μακαρόνια, τυρί ρεγκάτο, ψιλοκομμένη γαλοπούλα ή ζαμπόν, λίγο γάλα και τα σκεπάζεις είτε με μοτσαρέλα είτε με μπεσαμέλ. Ψήνεις για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.

Μακαρόνια με λαχανικά και λουκάνικο

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ή wok, σοτάρεις με λίγο ελαιόλαδο τα λαχανικά της αρεσκείας σου, όπως ψιλοκομμένες πιπεριές, καρότα, μελιτζάνα κρεμμύδι και σκόρδο. Όταν αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτεις λουκάνικο κομμένο σε φετούλες και ανακατεύεις τακτικά. Μόλις τα λαχανικά και το λουκάνικο ψηθούν προσθέτεις τα μακαρόνια, αλάτι, πιπέρι και ενσωματώνεις όλα τα υλικά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !