Περίσσεψαν μακαρόνια. Τί να τα κάνω;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Αν περισσέψουν μακαρόνια δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβληματίζεσαι για το τί θα τα κάνεις. Αρχικά, τοποθέτησέ τα στο ψυγείο όπου μπορούν να διατηρηθούν για 2-3 μέρες. Όταν αποφασίσεις να τα αξιοποιήσεις μπορείς να δοκιμάσεις μία από τις προτάσεις μας:

Μακαρόνια με λάδι σκόρδο και βασιλικό

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ή σε wok ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο. Ζεσταίνεις το λάδι χωρίς να το κάψεις, ώστε να αρωματιστεί από το σκόρδο. Έπειτα αποσύρεις το σκόρδο, ρίχνεις τα μακαρόνια και τα ανακατεύεις ώστε το λάδι να πάει παντού. Τέλος, γαρνίρεις με φρέσκο ή αποξηραμένο βασιλικό.

Μακαρόνια στον φούρνο  

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνεις τα μακαρόνια, τυρί ρεγκάτο, ψιλοκομμένη γαλοπούλα ή ζαμπόν, λίγο γάλα και τα σκεπάζεις είτε με μοτσαρέλα είτε με μπεσαμέλ. Ψήνεις για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.

Μακαρόνια με λαχανικά και λουκάνικο

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ή wok, σοτάρεις με λίγο ελαιόλαδο τα λαχανικά της αρεσκείας σου, όπως ψιλοκομμένες πιπεριές, καρότα, μελιτζάνα κρεμμύδι και σκόρδο. Όταν αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτεις λουκάνικο κομμένο σε φετούλες και ανακατεύεις τακτικά. Μόλις τα λαχανικά και το λουκάνικο ψηθούν προσθέτεις τα μακαρόνια, αλάτι, πιπέρι και ενσωματώνεις όλα τα υλικά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !