Πιπεριές φουρνιστές με ποικιλία τυριών

Tips

Γεύση και άρωμα που ξετρελαίνει. Ταιριάζει σε κάθε τραπέζι γιορτινό ή καθημερινό και δένει αρμονικά με πιάτα που πρωταγωνιστεί το κρέας ή το κοτόπουλο.

Στα Τρίκαλα των γεύσεων, της ομορφιάς και της μουσικής δοκιμάσαμε τις πιπεριές στην καλύτερη εκδοχή τους.

Χρόνος  παρασκευής  40 λεπτά / Πολύ εύκολη

Πιπεριές φουρνιστές με ποικιλία τυριών

Από την ταβέρνα Ιανθος, Τρίκαλα Θεσσαλίας

Υλικά για ταψί 24×34εκ

Για τις πιπεριές

10 πιπεριές μακρόστενες πράσινες

1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Μισό κ.γ. δύοσμο αποξηραμένο

Μισό κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

400 γρ. φέτα, σπασμένη με το πιρούνι

200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

100 γρ. κασέρι, τριμμένο

Πάπρικα καπνιστή

1 σφηνάκι ούζο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Μαϊντανό, ψιλοκομμένο μόνον τα φύλλα

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και στεγνώνουμε με πετσέτα τις πιπεριές.

Με κοφτερό μαχαιράκι τις χαράζουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους και τις όποιες μεμβράνες.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δυόσμο και ανακατεύουμε και το ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.

Αραδιάζουμε τις πιπεριές στο ταψί.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά, την πάπρικα, τα πιπέρια, ελάχιστο αλάτι αν χρειαστεί και ραντίζουμε με το ούζο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις πιπεριές γεμιστές με φέτα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα μικρό κουτάλι και τις βάζουμε εναλλάξ στο ταψί, πάνω στη σάλτσα ντομάτας.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C, στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πιπεριές.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Σερβίρουμε τις πιπεριές και αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο ούζο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !