Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η βιταμίνη Ε είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη με αντιοξειδωτικές ιδιότητες αφού συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Έτσι προσφέρει μια ασπίδα προστασίας στις μεμβράνες των κυττάρων. Με δυό λόγια ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η βιταμίνη Ε επίσης συμμετέχει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλά και στον σχηματισμό των μυών.

Η έλλειψη της βιταμίνης Ε μπορεί να προσκαλέσει μυϊκή αδυναμία, μουδιάσματα, προβλήματα στην όραση.

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση πρόσληψης βιταμίνης είναι για τους ενήλικες 15 μg.

Ελίτσες Μεσογείων

Η βιταμίνη Ε συνήθως βρίσκεται σε λιπαρές ουσίες φυτικής προέλευσης όπως στις ελιές, τα σπαράγγια, στα πράσινα λαχανικά. Από τα λιπαρά ζωικής προέλευσης θα βρούμε βιταμίνη Ε στο μοσχάρι.

Eμείς σας αποκαλύπτουμε τις τροφές που είναι πιο πλούσιες σε βιταμίνη Ε.

Το αβοκάντο

Avocando

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη του συμπλέγματος Β και ειδικά σε Β3, Β5, Β6, Β9, αλλά και σε βιταμίνη Ε. Για να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης Ε, μπορείτε να το καταναλώσετε κομμένο στη μέση με λίγο ελαιόλαδο ή και συνοδευόμενο από σολομό ή κάποιο παστό ψάρι.

Σαρδέλες

Σαρδέλες Καλλονής

Οι σαρδέλες, όπως και η ρέγγα, περιέχουν βιταμίνη D, Ω-3 και βιταμίνη Ε. Αντιπροσωπεύουν το 10% της ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Ε. Μπορεί να καταναλωθούν φρέσκιες, ξυδάτες ή ακόμα και σε κονσέρβα.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα, όπως όλοι οι ελαιούχοι σπόροι, περιέχουν βιταμίνη Ε. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε τα  βιολογικά. Είναι το καλύτερο snack.

Ένα φλιτζάνι του καφέ αμύγδαλα την ημέρα είναι αρκετά γιατί μην ξεχνάτε ότι έχουν αρκετές θερμίδες.

Σπανάκι

Το σπανάκι έχει πολλά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε, 3,98mg/100γρ. Το σημαντικό είναι ότι δίνει λίγες θερμίδες. Στη σαλάτα το σπανάκι είναι απίθανο αλλά και μαγειρεμένο σαν σπανακόρυζο ή συνοδευτικό κρέατος ή με σουπιές.

Μαργαρίνη

slice-bread-with-butter-white-background

Η μαργαρίνη είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε. Καταπολεμά το οξειδωτικό στρες και τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Μια μερίδα 20 γρ. καλύπτει το 20% των αναγκών μας σε βιταμίνη Ε. Επιπλέον, περιέχει πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά οξέα από το βούτυρο.

Σπαράγγια – Ομβριές

Άγρια σπαράγγια και ομβριές

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνες Α, C, Ε, Κ και Β6 καθώς και φυλλικό οξύ, σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Aπό τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !