Πώς αντιμετωπίζουμε την κυτταρίτιδα;

Tips

H κυτταρίτιδα είναι κυρίως γυναικεία υπόθεση αφού εμφανίζεται στις 9 από τις 10 γυναίκες. Είναι μύθος ότι έχει να κάνει με το βάρος, αφού τόσον οι αδύνατες όσο και οι πιο στρογγυλές γυναίκες «βάλλονται» από την κυτταρίτιδα.

Οι επιβαρυντικοί παράγοντες που την προκαλούν φαίνεται να είναι το άγχος, η κακή διατροφή αλλά και το κάπνισμα.

Κάποιες φορές επηρεάζει και τους άνδρες αλλά σε μικρό ποσοστό.

Τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα;

Η κυτταρίτιδα είναι τριών τύπων. Πρέπει πρώτα να καθορίσουμε τον τύπο για να προχωρήσουμε στην σωστή αντιμετώπισή της.

Η ινώδης κυτταρίτιδα αναγνωρίζεται εύκολα γιατί είναι ορατή με το μάτι και μόλις πιέσουμε το δέρμα αποκτά την εμφάνιση φλούδας πορτοκαλιού. Η αντιμετώπισή της είναι πιο δύσκολη γιατί τις περισσότερες φορές συνδέεται με τη χαλάρωση του δέρματος λόγω ηλικίας.

Η λιπώδης κυτταρίτιδα είναι πολύ απαλή στην αφή. Συνήθως προκαλείται από κακή διατροφή και έλλειψη άσκησης. Φαίνεται μόνον όταν τσιμπάμε το δέρμα και δεν είναι επώδυνη.

Η κυτταρίτιδα που συνδέεται με κακή κυκλοφορία του αίματος. Το δέρμα έχει τη μορφή φλοιού πορτοκαλιού χωρίς καν να πιέσουμε το δέρμα.

Μassage

Το massage είναι ότι πιο αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση κάθε τύπου κυτταρίτιδας.

Αρκεί να γίνεται προσεκτικά και από εξειδικευμένους τεχνικούς. Το massage θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και να ξεκινά από το εξωτερικό των μηρών και να φθάνει στο εσωτερικό πιέζοντας σταθερά και χρησιμοποιώντας αρωματικά έλαια για μεγαλύτερη ευκολία.

Ο συνδυασμός μιας ισορροπημένης διατροφής και σωματικής άσκησης βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μόνον τις διάφορες κρέμες κατά τις κυτταρίτιδας, παρά μόνον αν τις συνδυάσουμε με σωστή διατροφή και άσκηση. Διαφορετικά η επίδραση στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας οριοθετείται μόνον στην όψη του δέρματος και όχι σε μόνιμη λύση του προβλήματος.

Τα αντιοξειδωτικά είναι σύμμαχός μας

Τα φρούτα και τα λαχανικά κόκκινου ή πορτοκαλί χρώματος και το πράσινο τσάι είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικά που σίγουρα πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας. Βοηθούν στη δέσμευση των ελευθέρων ριζών, που ευθύνονται για την κατάσταση. Τα φλαβονοειδή που βρίσκονται σε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C σίγουρα θα βοηθήσουν και στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Υγιεινή διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή βοηθά την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Λέμε όχι στο υπερβολικό αλάτι, που συμβάλει στην κατακράτηση υγρών. Αφαιρούμε εντελώς τη λευκή ζάχαρη από τη διατροφή μας και αντικαθιστούμε τα αμυλούχα με δημητριακά ολικής άλεσης.

Προσπαθούμε να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά και φρούτα.

Σωματική Άσκηση

Υπάρχουν ασκήσεις ειδικές για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αποτελεσματικά. Ένας γυμναστής θα σας δημιουργήσει για την περίπτωσή σας ένα ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων, που θα ακολουθείτε. Οι μυϊκές ασκήσεις βοηθούν την «καύση» λίπους και η σωματική άσκηση έχουν ευεργετική επίδραση στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Ενδύματα – παπούτσια

Αποφεύγεται τα στενά ρούχα που σφίγγουν την περιοχή της κοιλιάς και τα πόδια. Προτιμάτε παπούτσια με χαμηλό τακούνι.

Αν η εργασία σας είναι καθιστική φροντίστε να σηκώνεστε από τη θέση σας συχνά έστω για λίγα λεπτά ώστε να βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Αποφεύγετε τα μπάνια με πολύ ζεστό νερό που διαστέλλουν τις φλέβες αν είστε επιρρεπείς σε κακή κυκλοφορία του αίματος.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !