Πώς αντιμετωπίζεται η ξηρότητα των ματιών

Tips

Η ξηρότητα των ματιών είναι μια συχνή πάθηση που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, κόκκινα μάτια και αίσθημα καύσου. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Χρησιμοποιήστε Τεχνητά Δάκρυα

Τα τεχνητά δάκρυα είναι σταγόνες που μπορούν να ενυδατώσουν τα μάτια και να ανακουφίσουν από την ξηρότητα. Επιλέξτε σταγόνες χωρίς συντηρητικά για συχνή χρήση. Πολύ γρήγορα και καλά αποτελέσματα θα δείτε χρησιμοποιώντας κολλύριο ή αμπούλες μιας χρήσης με υαλουρονικό οξύ.

Μειώστε την Έκθεση στις Οθόνες

Η μεγάλη έκθεση σε οθόνες υπολογιστών, τηλεοράσεων ή κινητών μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα λόγω της μειωμένης συχνότητας βλεφαρίσματος. Κάντε συχνά διαλείμματα και ακολουθήστε τον κανόνα 20-20-20: κάθε 20 λεπτά, κοιτάξτε κάτι που βρίσκεται 20 μέτρα μακριά για 20 δευτερόλεπτα.

Αλλαγές στο Περιβάλλον

Αποφύγετε τον κλιματισμό ή τη θέρμανση που στεγνώνει τον αέρα. Χρησιμοποιήστε υγραντήρα για να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο ή αξιοποιήστε τη λειτουργία ύγρανσης του κλιματιστικού σας.

Προστασία από τον Άνεμο και τον Ήλιο

Φορέστε γυαλιά ηλίου ή προστατευτικά γυαλιά όταν βρίσκεστε σε περιβάλλον με έντονο άνεμο ή / και ήλιο.

Ενυδάτωση και Διατροφή

Πίνετε αρκετό νερό και ενσωματώστε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως τα ψάρια και τα καρύδια, που βοηθούν στην υγεία των ματιών.

Αποφύγετε τον Καπνό

Το κάπνισμα είναι βλαβερό για τα μάτια και μπορεί να επιδεινώσει την ξηρότητα.

Επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο

Εάν η ξηρότητα των ματιών είναι επίμονη και έντονη, συμβουλευτείτε έναν οφθαλμίατρο για εξειδικευμένη φροντίδα και πιθανή ιατρική αγωγή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !