Πώς αρωματίζω το ξύδι

Τα μυστικά των Chef

Το  αρωματισμένο ξύδι μπορεί να δώσει στις σαλάτες και στα βραστά λαχανικά έξτρα γεύση και άρωμα, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στις μαρινάδες για κρέατα, ψάρια και πουλερικά.

Αρωμάτισε το ξύδι με πολλά και διάφορα φρούτα, μπαχαρικά, βότανα και λαχανικά, στις ποσότητες που επιθυμείς ανάλογα με την ένταση που θέλεις να δώσεις, όμως φρόντισε να μην ανακατεύεις στο ίδιο μπουκάλι περισσότερα από 2 είδη αρωματικών για να μην χαθούν τα χαρακτηριστικά αρώματα. Χρησιμοποίησε εκλεκτό ξύδι από λευκό ή κόκκινο κρασί.

Τί ταιριάζει στο ξύδι από λευκό κρασί     

Το ξύδι από λευκό κρασί  αρωματίζεται υπέροχα με δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, λουίζα, κόκκους μαύρου πιπεριού, φλούδες από λεμόνι ή πορτοκάλι. Ανάλογα με το άρωμα συνδυάζεται και με διαφορετικές παρασκευές.

Τί ταιριάζει στο ξύδι από κόκκινο κρασί     

Το ξύδι από κόκκινο κρασί αρωματίζεται ιδανικά με ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, πράσο, μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές, κόκκους από πιπέρι, γλυκάνισο, ξυλάκια κανέλλας, γαρύφαλλο και εσπεριδοειδή όπως λεμόνι και πορτοκάλι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !