Πώς φτιάχνω σπιτικό χυμό από ρόδι

Τα μυστικά των Chef

Τα ρόδια συνήθως είναι έτοιμα  στα μέσα του Φθινοπώρου. Κάθε ροδιά παράγει αρκετούς καρπούς και έτσι, αν έχεις ροδιά στον κήπο σου, όταν θα έρθει η ώρα της συγκομιδής θα έχεις μια μεγάλη ποσότητα από ρόδια για να διαχειριστείς.

Αν τα προμηθεύεσαι από την αγορά, από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τις αρχές του χειμώνα, είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να αγοράσεις τα πιο γλυκά και ζουμερά ρόδια.

Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στις σαλάτες, σαν γαρνίρισμα σε γλυκά, να τα καταναλώσεις σκέτα ή να τα κάνεις χυμό, τον οποίο μάλιστα μπορείς να καταψύξεις ώστε να τον απολαμβάνεις μέχρι το καλοκαίρι.

Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορείς να πάρεις τον χυμό τους:

Με απλό αποχυμωτή

Καθαρίζεις τα ρόδια και τοποθετείς τα σπόρια στον αποχυμωτή. Είναι καλύτερα πρώτα να αφαιρέσεις τις εσωτερικές διαχωριστικές μεμβράνες, διαφορετικά ο χυμός θα γίνει στιφός.

Με slow juicer

Καθαρίζεις τα ρόδια μόνο από το φλούδι και τα τοποθετείς στον αποχυμωτή. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις τις μεμβράνες καθώς ο συγκεκριμένος αποχυμωτής τις απορρίπτει αυτόματα.

Με λεμονοστίφτη

Κόβεις τα ρόδια στη μέση και τα στίβεις όπως θα έστυβες ένα λεμόνι. Στο τέλος, περνάς τον χυμό από σουρωτήρι.

Με μπλέντερ

Καθαρίζεις τα ρόδια και τοποθετείς τα σπόρια στην κανάτα του μπλέντερ. Αλέθεις και μετά περνάς τον χυμό στο σουρωτήρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !