Πώς να καταψύξεις βότανα και αρωματικά 

Τα μυστικά των Chef

Όταν διαθέτεις άφθονα βότανα και αρωματικά  μπορείς εύκολα να τα καταψύξεις για να τα έχεις διαθέσιμα και έτοιμα προς χρήση όλο τον χρόνο. Τα κατεψυγμένα βότανα διατηρούν τη φρεσκάδα τους και ενισχύουν το φαγητό σε γεύση και άρωμα όπως και τα φρέσκα. Μπορείς να καταψύξεις φρέσκα κρεμμυδάκια, σπανάκι, άνηθο, μαϊντανό, σέλινο, μάραθο, χόρτα κ.α.

Ας δούμε τη διαδικασία:

Πλένεις τα βότανα και τα αφήνεις να στεγνώσουν πολύ καλά σε μια πετσέτα, ή σε χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια τα ψιλοκόβεις χωρίς τα κοτσάνια (π.χ. σέλινο).

Τα κοτσάνια αν θέλεις τα κρατάς για άλλη χρήση όπως για την παρασκευή ζωμού.

Τα τοποθετείς σε μικρά μπολάκια που κλείνουν αεροστεγώς, σε σακουλάκια με ζιπ ή σε παγοκύστες, προσέχοντας να μην τα στριμώξεις.

Τέλος, για να τα ξεχωρίζεις εύκολα, κόλλησε απέξω μια ετικέτα που θα αναγράφει το περιεχόμενο και την ημερομηνία.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !