Ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα, σάλτσα πιπεριού και άγριο ρύζι

Τα μυστικά των Chef

Ένα φαγάκι, comfort food, χορταστικό και μαμαδίστικο. Γίνεται εύκολα και αρέσει πολύ. Η σάλτσα πιπεριού δίνει μια πικάντική νότα και το άγριο ρύζι είναι απόλαυση.

Μοιραζόμαστε τη συνταγή του Σωτήρη μαζί σας.  Αν δεν σας αρέσει το άγριο ρύζι μπορείτε να σερβίρετε το γεμιστό ψαρονέφρι με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ζυμαρικά.

Η επιλογή δική σας….

 Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 10 λεπτά / Εύκολο

 Ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα, σάλτσα πιπεριού και άγριο ρύζι

Από τον Σωτήρη Σουβαρίγια, chef restaurant Ypanema, Λίμνη Βουλιαγμένης Λουτράκι

 Υλικά 4 άτομα  

4  ολόκληρα κομμάτια ψαρονέφρι

100 γρ. γραβιέρα

200 γρ. άγριο ρύζι

50 γρ. κόκκους πιπέρι

40 ml κόκκινο κρασί, αγιωργήτικο

10 γρ.  τζίντζερ

20 ml χυμό πορτοκάλι

3 γρ. αλάτι

1 κύβο ζωμού Demi glace

150 ml νερό

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε στον πάγκο μας το ψαρονέφρι και κάθε κομμάτι του το ανοίγουμε με κοφτερό μαχαίρι στο κέντρο οριζόντια.

Κόβουμε τη γραβιέρα σε κομμάτια και τη βάζουμε μέσα στο ψαρονέφρι.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι εξωτερικά και το τυλίγουμε σφιχτά με ένα κομμάτι λαδόκολλας και αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε και τα 4 ψαρονέφρια σε ταψί με λίγο νερό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους  170-180ο C για 30 λεπτά.

Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και τα αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πιπεριού.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τους κόκκους πιπεριού και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

Διαλύουμε σε λίγο νερό τον κύβο από demi glace ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το αλάτι, το τζίντζερ, το χυμό πορτοκαλιού και το διάλυμα του κύβου ανακατεύοντας  καλά.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να κατέβει αρκετά και να έχουμε λεία βελούδινη σάλτσα.

Σουρώνουμε με λεπτή σίτα και η σάλτσα είναι έτοιμη.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το ρύζι.

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε 300 ml νερό, το άγριο ρύζι, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις βράσει το ρύζι το βάζουμε σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά.

Βάζουμε σε πιάτο το ψαρονέφρι κομμένο σε κομμάτια και δίπλα το ρύζι.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !