Χταπόδι σχάρας αλλιώς…

Tips

Μια νοστιμιά όλων των εποχών του χρόνου, που σηματοδοτεί τη θαλασσινή μας κουζίνα. Το χταποδάκι συνοδεύει αρμονικά το ούζο ή το κρασί.

Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά θαλασσινά με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερίνη. Είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας αφού πρόκειται για πλούσια πηγή πρωτεΐνης και Ω 3 λιπαρών οξέων. Επίσης αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β 12, που παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.

Το χταπόδι είναι καλή πηγή σιδήρου, σεληνίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου, βιταμίνης Α καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Πολύ εύκολο

Χταπόδι σχάρας αλλιώς … 

Από τον ταλαντούχο Γιάννη Κουρμπέλα, chef εστιατορίου Ρήγας, Παράλιο Άστρος 

Υλικά για 4 άτομα

1 χταπόδι, περίπου 2 κιλών

2 ξερά κρεμμύδια

10 κόκκους μαύρο πιπέρι

1 σφηνάκι ξύδι κόκκινο, δυνατό

1 ποτήρι κρασί ροζέ

3 φύλλα δάφνης

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το ξύδι.

Βράζουμε για 30 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τότε περιχύνουμε το χταπόδι με το ξύδι και το αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε τα πλοκάμια του και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ καλά προθερμασμένου φούρνου για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το χταπόδι με ελαιόλαδο, λίγο λεμόνι, ρίγανη και το ραντίζουμε με ξύδι ή με ούζο.

Το παράλιο Άστρος της ομορφιάς και των γεύσεων

Mικρά μυστικά

Το χταπόδι βράζει χωρίς να προσθέσουμε νερό, έτσι διατηρεί τη νοστιμάδα του.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !