Πως καθαρίζουμε τα κρεμμύδια για να μην “κλαίμε”;

Τα μυστικά των Chef

Το κρεμμύδι «πάει με όλα, βέβαια δεν είναι πρωταγωνιστής αλλά σαν συνοδός διαπρέπει», λένε οι μάγειρες.

Η δυσκολία είναι όταν καθαρίζονται, γιατί περιέχουν αιθέριο έλαιο που προκαλεί έντονη μυρωδιά και φέρνει δάκρυα.

Το μυστικό είναι να ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια κάτω από τρεχούμενο νερό, έτσι η δράση τους μειώνεται αισθητά.

Τα κρεμμύδια διατηρούνται αρκετό καιρό εκτός ψυγείου πάντα τυλιγμένα σε φύλλο εφημερίδας ή σε σάκο λινάτσας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !