Το κρεμμύδι «πάει με όλα, βέβαια δεν είναι πρωταγωνιστής αλλά σαν συνοδός διαπρέπει», λένε οι μάγειρες.
Η δυσκολία είναι όταν καθαρίζονται, γιατί περιέχουν αιθέριο έλαιο που προκαλεί έντονη μυρωδιά και φέρνει δάκρυα.
Το μυστικό είναι να ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια κάτω από τρεχούμενο νερό, έτσι η δράση τους μειώνεται αισθητά.
Τα κρεμμύδια διατηρούνται αρκετό καιρό εκτός ψυγείου πάντα τυλιγμένα σε φύλλο εφημερίδας ή σε σάκο λινάτσας.