Πώς θα διατηρήσετε το σπίτι σας, με μικρά παιδιά, καθαρό και οργανωμένο

Tips

Το να διατηρήσετε ένα σπίτι καθαρό και οργανωμένο, με μικρά παιδιά, μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απλουστεύσετε στη διαδικασία.

Αναθέστε καθήκοντα

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να αναλαμβάνουν  μικρές ευθύνες για το σπίτι, όπως για παράδειγμα το μάζεμα των παιχνιδιών τους ή το τάισμα των κατοικιδίων.

Δημιουργήστε αποθηκευτικούς χώρους

Οργανώστε τα παιχνίδια, τα βιβλία και τα άλλα αντικείμενα σε αποθηκευτικούς χώρους που είναι εύκολα προσβάσιμοι στα παιδιά.

Πλύνετε συχνά τα χέρια σας

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους συχνά, ώστε να μειωθεί η εξάπλωση των βακτηριδίων στο σπίτι.

Καθιερώστε μια ρουτίνα

Η καθιέρωση μιας ρουτίνας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι και να παρακολουθείτε τις εργασίες καθαρισμού. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει καθημερινές, εβδομαδιαίες και μηνιαίες εργασίες καθαρισμού και συγυρίσματος.

Τοποθετήστε τα αναλώσιμα καθαρισμού σε προσβάσιμο σημείο

Διατηρήστε τα αναλώσιμα καθαρισμού, όπως μαντηλάκια, χαρτοπετσέτες και καθαριστικό ψεκασμού, σε εύκολα προσβάσιμο σημείο σε κάθε δωμάτιο, ώστε να μπορείτε να καθαρίζετε γρήγορα τις βρωμιές μόλις εμφανίζονται.

Καθαρίζετε καθώς κινείστε μέσα στο σπίτι

Καθαρίστε τη βρωμιά μόλις την εντοπίζετε και συγυρίζετε καθώς κινείστε μέσα στο σπίτι προκειμένου να αποτρέψετε το να συσσωρευτούν μεγαλύτερα προβλήματα αργότερα.

Υιοθετήστε τον μινιμαλισμό

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των παιχνιδιών και άλλων αντικειμένων στο σπίτι σας για να διατηρείτε με μεγαλύτερη ευκολία τα πράγματα οργανωμένα και τακτοποιημένα.

Να έχετε ρεαλιστικές απαιτήσεις

Να είστε ρεαλιστές για το τι μπορείτε να πετύχετε σε μια μέρα και μην αγχώνεστε πολύ για το να έχετε ένα απόλυτα καθαρό σπίτι. Επικεντρωθείτε στο να κρατάτε τα πράγματα τακτοποιημένα και οργανωμένα, ώστε να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας, παρά πεντακάθαρα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !