Πώς θα βλέπουμε τη ζωή θετικά…

Tips

Εύκολο να το λέμε … δύσκολο να το πράξουμε. Συχνά η ζωή μας είναι δύσκολη, αγχωνόμαστε, θυμώνουμε, ανησυχούμε και στην καθημερινότητά μας περισσότερα είναι τα κακά νέα και ελάχιστα τα καλά, που μας δίνουν ώθηση να προχωρήσουμε τη ζωή μας ατενίζοντας την θετική πλευρά…

Για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι, να βλέπουμε το ποτήρι πάντα μισογεμάτο, έτσι μόνον θα είμαστε θετικοί άνθρωποι.

Η θετική στάση και η αισιοδοξία μαθαίνονται και εννοείται καλλιεργούνται με υπομονή και επιμονή.

Πως όμως θα γίνουμε πραγματικά θετικοί άνθρωποι;

Ξεχνάμε τα αρνητικά συναισθήματα

Υπάρχει μια ολόκληρη δέσμη αρνητικών συναισθημάτων, που μπορεί να κυριεύσουν το μυαλό μας, οπότε τα όποια θετικά συναισθήματα εξατμίζονται στη στιγμή.

Οι δυσκολίες της ζωής μπορεί να μας θλίβουν, άνθρωποι να μας απογοητεύουν, καταστάσεις που δεν μπορούμε να αλλάξουμε μας θυμώνουν και μας αηδιάζουν …

Σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι θα πρέπει να μάθουμε να τιθασεύουμε τα όποια αρνητικά συναισθήματα. Για την ηρεμία μας να τα ελέγχουμε και αν χρειαστεί να κάνουμε και ένα βήμα πίσω… να μην τα αφήσουμε να μας αγγίξουν.

Θετική λειτουργία εγκεφάλου

Ένα μυστικό για να δούμε τον κόσμο πιο καθαρά, είναι να αναζητάμε τη θετική πλευρά κάθε κατάστασης. Μπορεί ξαφνικά τα εμπόδια να φαίνονται ανυπέρβλητα για τα φθάσουμε στο στόχο μας … Αντί να θυμώνουμε ας σκεφτούμε ότι κάθε εμπόδιο γίνεται για καλό και μας ανοίγει μια άλλη πόρτα πιο ουσιαστική.

Ο εγκέφαλός μας έτσι εκπαιδεύεται στην προσαρμοστικότητα, που είναι μεγάλο προσόν για κάθε προσωπικότητα. Οι άνθρωποι που δεν κολλάνε σε αρνητικά συναισθήματα, αλλά επαναπροσδιορίζουν το στόχο τους και προχωρούν είναι σοβαροί. Ο άνθρωπος που προσαρμόζεται εύκολα και είναι θετικός είναι αυτός που θα επιτύχει σίγουρα στη ζωή του, την επαγγελματική αλλά και την προσωπική.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν αρνητική στάση στα γεγονότα έχουν και ανάλογες αντιδράσεις, που πυροδοτούνται από τον εγκέφαλό τους, που έτσι έχει μάθει να λειτουργεί.

Εκπαιδεύοντας τον εγκέφαλό μας σε θετικές αντιδράσεις, θα δούμε με το πέρασμα του χρόνου ότι η φιλοσοφία της αισιοδοξίας και της ελπίδας είναι ο αληθινός τρόπος ζωής, είναι η ζωή που αξίζει όλοι να ζούμε.

Πρέπει να εκτιμήσουμε την αληθινή κατάσταση που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας και να μαθαίνουμε από αυτό.

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να μας ανεβάζει, μας κινητοποιεί έχοντας δίπλα μας θετικούς ανθρώπους.

Ας κάνουμε λοιπόν ένα νέο ξεκίνημα και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

Ικανοποίηση

Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που έχουμε … αλλά είμαστε δυσαρεστημένοι,  τότε η απογοήτευση και η αρνητική στάση, μας χτυπά την πόρτα.

Είναι βασικό να μάθουμε να είμαστε ικανοποιημένοι καταρχήν με αυτά που έχουμε την υγεία μας, την όρεξη για ζωή, την οικογένειά μας και δεν θα πρέπει τίποτα να είναι δεδομένο.

Ας είμαστε ευγνώμονες και χαρούμενοι με αυτά που έχουμε … αυτή είναι η αρχή.

Ο Φρόυντ έλεγε πάρε χαρτί και μολύβι και άρχισε να καταγράφεις τα θετικά της ζωής σου και μετά κάνε λογαριασμό και ξεκίνα από την αρχή… να διαγράφεις και να συνεχίζεις.

Έχεις την υγεία σου

Μια αγαπημένη οικογένεια

Παιδιά, που δεν σου δημιουργούν προβλήματα

Ένα σπίτι χαρούμενο

Ένα επάγγελμα που σε ικανοποιεί

Φίλους

Ταξίδια

Χόμπι

Και τόσα άλλα

Νιώθετε ευγνωμοσύνη στο Θεό για όλα αυτά που κατέχετε;

Μακριά από τους τοξικούς ανθρώπους

Οι τοξικοί άνθρωποι το σίγουρο είναι ότι μας απορροφούν όλη την ενέργεια, μας δημιουργούν αδιέξοδα και μας παρασύρουν στο δικό τους χορό της μιζέριας, της αναποδιάς, του άγχους.

Οι τοξικοί μας προσφέρουν μόνον ένα μπουκέτο των πιο αρνητικών συναισθημάτων και ρουφούν την ενέργειά μας.

Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε παρέα με ανθρώπους που είναι η χαρά της ζωής. Είναι σημαντικό να περιβαλλόμαστε από ανθρώπους έξυπνους, αισιόδοξους. Ανθρώπους που βλέπουν τη ζωή με την ίδια ματιά, όπως και εσείς.

Οι φίλοι μας πρέπει να μας ανεβάζουν και όχι να μας οδηγούν στα τάρταρα. Όλοι παρά τις δυσκολίες της ζωής έχουμε ανάγκη από ανθρώπους δυναμικούς, αποφασιστικούς, ευγενείς, ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα και μας ξυπνούν τη θετική μας πλευρά.

Ο καθημερινός βομβαρδισμός των κακών ειδήσεων, των στενόχωρων και η παθητική στάση σε όλα αυτά, δεν οδηγεί πουθενά.

Μαθαίνουμε να επιλέγουμε εμείς τι θα ακούσουμε, τι θα ξεπεράσουμε χωρίς να μας αγγίξει. Επιλέγουμε εμείς  τον τρόπο πληροφόρησης, χωρίς να παρακολουθούμε παθητικά τις ειδήσεις ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας μην παρασυρόμαστε από όλα αυτά…

Εμείς θα επιλέξουμε τα podcast, τα περιοδικά, τα βιβλία, τα ταξίδια, τις συνεδρίες που θα παρακολουθήσουμε για να μας φτιάχνουν τη διάθεση, να μας αποφορτίζουν για να είμαστε πιο ήρεμοι και να έχουμε πιο θετική στάση στο σήμερα και στο αύριο.

Μειώνουμε ταχύτητα…

Στην πολυπλοκότητα της καθημερινότητάς μας πιστεύουμε ότι μπορεί να προσθέσουμε και άλλα πράγματα για να είμαστε πιο πλήρεις. Η αλήθεια είναι ότι τους περισσότερους ανθρώπους, τους απασχολεί το φαίνεστε και όχι η ουσία.

Για να δούμε όμως τα θετικά των ανθρώπων πρέπει να ασχοληθούμε, να αφιερώσουμε χρόνο, να αφουγκραστούμε τις επιθυμίες και τα θέλω των άλλων ή τους στόχους τους.

Μήπως λοιπόν θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητές μας, απελευθερώνοντας χρόνο για τα σημαντικά και καταργώντας τα ασήμαντα.

Έτσι θα είμαστε πιο χαρούμενοι, θα λειτουργούμε καλύτερα και θα παραμερίσουμε κάθε αρνητικό συναίσθημα, θα γίνουμε πιο θετικοί άνθρωποι… πιο σωστοί, πιο αισιόδοξοι.

Το να είμαστε θετικοί στην καθημερινότητά μας, σημαίνει επίσης ότι επαναφέρουμε την πληρότητα και την ενσυνείδηση στη ζωή μας.

Μικρά σημαντικά βήματα για να έχουμε καλή διάθεση  

Το σημαντικό στην αλλαγή πλεύσης στη ζωής μας για να απολαμβάνουμε τη θετική της πλευρά, τη θετική αύρα των ανθρώπων και των γεγονότων είναι να επιλέγουμε να κάνουμε πράγματα, που μας αρέσουν και που μας γεμίζουν.

Ξεκινάμε από τα εύκολα διαμορφώνουμε το περιβάλλον του σπιτιού ή και του γραφείο με χρώματα και πράγματα που μας αρέσουν.

Βάζουμε περισσότερο χρώμα στη ζωή μας, την διανθίζουμε με φυτά, με λουλούδια, με μουσικές, με φωτογραφίες διακοπών …

Φωτεινά χρώματα παντού, διαφάνειες στις κουρτίνες για να μπαίνει όσο το δυνατόν περισσότερο φως.

Προσέχουμε τη διατροφή μας, ασκούμαστε και διαλογιζόμαστε.

Αλλάζουμε κάποιες συνήθειες που μας δημιουργούσαν προβλήματα μέχρι τώρα.

Ξεκινάμε την ημέρα μας ευχάριστα, κοιμόμαστε καλά για να είμαστε δυνατοί, ξεκινάμε νωρίς για να μην πιεζόμαστε και βιαζόμαστε… Αυτά είναι κάποια μυστικά για να μην είμαστε στην τσίτα και εκνευριζόμαστε με όλους τους άλλους.

Χαιρόμαστε τις στιγμές και προχωράμε τη ζωή μας μόνον θετικά …

Αλλάζουμε και προχωρούμε με γοργά βήματα στη θετική πλευρά της ζωής, στην ευτυχία.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !