Πράσινη σαλάτα με φαγόπυρο, φρούτα του δάσους ,τραγανό παστέλι, παρμεζάνα και  dressing σύκου

Tips

Μια σαλάτα τόσο αρωματική με χρώματα και γεύση μοναδική. Σίγουρα είναι superfood και ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας. Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια σαλάτα χρειαζόμαστε για να έχουμε περισσότερη ενέργεια στις γιορτές.

Η σαλάτα αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ πιάτο για βραδινό ή μεσημεριανό.

Xρόνος Παρασκευής 1 ώρα / Εύκολη

Πράσινα σαλάτα με φαγόπυρο, φρούτα του δάσους ,τραγανό παστέλι, παρμεζάνα και dressing σύκου

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef Eletro SA

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ.  μεσκλάν

70 γρ. φαγόπυρο

120 γρ. φρέσκα φρούτα του δάσους, μύρτιλα, βατόμουρα, σμέουρα

60 γρ. τραγανό παστέλι, σε κομμάτια

80 γρ. φλοίδες ώριμης παρμεζάνας

Για το dressing

60 γρ. παλιωμένο βαλσάμικο

60 ml ελαιόλαδο

120 ml ηλιέλαιο

40 γρ. τσάτνευ σύκου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής 

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το φαγόπυρο για 40 λεπτά ίσως και περισσότερο.

Στραγγίζουμε το φαγόπυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μπλέντερ ή με ραβδομπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο,  το ηλιέλαιο, το παλαιωμένο βαλσάμικο, το τσάτνευ σύκου, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά στο μείγμα.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα μεσκλάν, το φαγόπυρο, τα φρούτα του δάσους, το χοντροσπασμένο παστέλι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε σαλατιέρα ή ατομικά βαθιά πιάτα βάζουμε τη σαλάτα και περιχύνουμε με το dressing.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !