Προσέχουμε το περιβάλλον και δεν ρίχνουμε το λάδι μετά το τηγάνισμα στο νεροχύτη

Τα μυστικά των Chef

Πολλές φορές βρισκόμαστε σε δίλημμα και κάνουμε κάποιες κινήσεις που πολύ επιβαρύνουν τον πλανήτη.

Ας προσέχουμε λοιπόν και να ακολουθήσουμε κάποιες κινήσεις που ο καθένας από εμάς μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι στη σωτηρία του πλανήτη μας.

Κάποιες φορές τηγανίζουμε στο σπίτι και αφού κρυώσει το ελαιόλαδο ή άλλο λάδι το ρίχνουμε στον νεροχύτη… λάθος

Φανταστείτε ότι ένα μόνον λίτρο λαδιού μπορεί να μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού… και για να αντιληφθείτε ακόμα περισσότερο την ποσότητα σας λέμε ότι αυτή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός σπιτιού για 15 ολόκληρα χρόνια.

Τι θα πρέπει να κάνουμε τώρα που ξέρουμε;

Αφήνουμε το λάδι να κρυώσει και το ρίχνουμε σε ένα πλαστικό μπουκάλι από νερό ή αναψυκτικό, το κλείνουμε σφιχτά και το πετάμε στα σκουπίδια της ανακύκλωσης.

Την επόμενη φορά ξανασκέψου το και φρόντισε να το διαδόσεις και σε άλλους.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !