Προσέχουμε το περιβάλλον και δεν ρίχνουμε το λάδι μετά το τηγάνισμα στο νεροχύτη

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πολλές φορές βρισκόμαστε σε δίλημμα και κάνουμε κάποιες κινήσεις που πολύ επιβαρύνουν τον πλανήτη.

Ας προσέχουμε λοιπόν και να ακολουθήσουμε κάποιες κινήσεις που ο καθένας από εμάς μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι στη σωτηρία του πλανήτη μας.

Κάποιες φορές τηγανίζουμε στο σπίτι και αφού κρυώσει το ελαιόλαδο ή άλλο λάδι το ρίχνουμε στον νεροχύτη… λάθος

Φανταστείτε ότι ένα μόνον λίτρο λαδιού μπορεί να μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού… και για να αντιληφθείτε ακόμα περισσότερο την ποσότητα σας λέμε ότι αυτή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός σπιτιού για 15 ολόκληρα χρόνια.

Τι θα πρέπει να κάνουμε τώρα που ξέρουμε;

Αφήνουμε το λάδι να κρυώσει και το ρίχνουμε σε ένα πλαστικό μπουκάλι από νερό ή αναψυκτικό, το κλείνουμε σφιχτά και το πετάμε στα σκουπίδια της ανακύκλωσης.

Την επόμενη φορά ξανασκέψου το και φρόντισε να το διαδόσεις και σε άλλους.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !