Cheesecake με κατίκι Δομοκού και γλυκό σύκο 

Τα μυστικά των Chef

Ένα γλυκό πειρασμός… ένα ελληνικότατο cheesecake με το κρεμώδες τυράκι, που αγαπάμε κατίκι Δομοκού ΠΟΠ. Το φρούτο εποχής το συκαλάκι δένει αρμονικά και το αποτέλεσμα απίθανο.

Γίνεται πολύ εύκολα, σε 20 λεπτά και εννοείται ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε το συκαλάκι με ένα άλλο γλυκό κουταλιού της δικής σας επιλογής.

 Χρόνος παρασκευής 15-20 λεπτά Εύκολο

 Cheesecake με κατίκι Δομοκού και γλυκό σύκο 

 Υλικά 4 – 6 άτομα

1 πακέτο μπισκότα βουτύρου

100 γρ. μαργαρίνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

500 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά

300 γρ. γλυκό κουταλιού σύκο

200 γρ. τυρί κατίκι Δομοκού ΠΟΠ

Τρόπος Παρασκευής

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει.

Βάζουμε σε ατομικές φόρμες ή μια μεγάλη τα μπισκότα και έτσι πιέζοντάς τα δημιουργούμε τη βάση του cheesecake.

Περιλούζουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στρώνουμε την επιφάνεια και η βάση για το cheesecake είναι έτοιμη.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να σφίξει καλά.

Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην κάτσει η κρέμα.

Πολτοποιούμε όλα τα σύκα στο μπλέντερ εκτός από 2-3 που  κρατάμε και γαρνιτούρα.

Στρώνουμε με τη βοήθεια της μαρίζ την κρέμα τυριού πάνω από τη μπισκοτένια βάση και περιλούζουμε με το πολτοποιημένα σύκα.

Τέλος, γαρνίρουμε με τα σύκα, που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.

 Συνταγή: από το Χρήστο Τσαλίκη executive Chef

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !