Red Velvet κέικ

Tips

Ένα ξεχωριστό κέικ με χρώμα γιορτινό και γεύση ανεβαστική …για το καλωσόρισμα της Άνοιξης. Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν ειδικά για το πρωινό τους. Οι φίλοι σας θα το ευχαριστηθούν το απόγευμα με τον καφέ τους…

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολο

Red Velvet κέικ

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Yλικά

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

220 γρ. βούτυρο εκλεκτό, σε θερμοκρασία δωματίου

450 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/4 κ.γ. αλάτι

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.γ. εκχύλισμα μαστίχας

1 κ.σ. ξίδι λευκό

1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, για 5 λεπτά μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.

Τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ χτυπώντας στη μέτρια ταχύτητα.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη μαστίχα, το ξίδι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή χάρτινη και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά, ελέγχοντας αν ψήθηκε το κέντρο του κέικ με λεπτό μαχαιράκι.

Βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ πάνω σε σχάρα και κόβουμε σε κομμάτια…

Μικρά μυστικά

Το κέικ σας μπορείτε να το σερβίρετε με παγωτό και να το βάλετε σαν βάση… το καϊμάκι, η βανίλια, η μπανάνα αλλά και η σοκολάτα δένουν αρμονικά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !