Ρεβυθάδα με λαχανικά και κολιό

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα ρεβίθια είναι υπερτροφή και τρώγονται όλες τις εποχές του χρόνου. Στα νησιά τα φτιάχνουν προσθέτοντας μπόλικο λεμόνι και ψάρι καπνιστό ή φρέσκο.

Εμείς το δοκιμάσαμε με ένα κομμάτι καπνιστό σολομό και ήταν όνειρο.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 60 λεπτά / Εύκολο

Ρεβυθάδα με λαχανικά και κολιό  

Από τον Δημήτρη Παπά, χαρισματικό chef restaurant Delicious, Πλ.Αγίας Παρασκευής

 Υλικά για 4 άτομα

500γρ. ρεβίθια

1 κ.γ. σόδα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μέτριο καρότο, τριμμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

1 κολοκυθάκι μικρό, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη

Χυμό από 1 λεμόνι

2 φύλλα δάφνης

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, από 1 κύβο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

50 γρ. σκουμπρί καπνιστό ή ρέγγα ή σολομό

2 φυλλαράκια σχινόπρασο, ψιλοκομμένα

Τρόπος παρασκευής 

Από το βράδυ ρίχνουμε τα ρεβίθια στο νερό μαζί με τη σόδα να μαλακώσουν και το πρωί τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα σουρώνουμε.

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, το κολοκυθάκι και το σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια και το ζεστό ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά.

Ο χρόνος εξαρτάται από την ποιότητα των ρεβιθιών συνήθως χρειάζονται 50 λεπτά.

Δέκα πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι και το φρέσκοτριμμένο πιπέρι.

Κατά διαστήματα συμπληρώνουμε ζεστό νερό αν χρειάζεται και στο τέλος ρίχνουμε χυμό λεμονιού και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Κόβουμε σε 4 κομμάτια το σκουμπρί και το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μαζί με φρέσκο θυμάρι ή άνηθο.

Σερβίρουμε σε πιάτα, πάνω από τα ρεβίθια βάζουμε ένα κομμάτι ψαριού και πασπαλίζουμε με σχινόπρασο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !