Ρολό Red Velvet

Τα μυστικά των Chef

Χρώμα γιορτής και γεύση ανεβαστική …

Κάποιες φορές αρκεί ένα γλυκάκι, που θα φτιάξετε με αγάπη, να δώσει χρώμα ξεχωριστό στη ρουτίνα της καθημερινότητάς σας. Άλλωστε κάποιες μικροχαρές δίνουν την αφορμή, να κλείσουμε έξω από το σπίτι, μελαγχολικές σκέψεις και να χαρίσουμε χαμόγελα στους δικούς μας ανθρώπους… Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε για εσάς, γευστικές δημιουργίες με χρώμα, γεύση και άρωμα. Το σίγουρο είναι ότι η οικογένειά σας θα το εκτιμήσει πολύ και κυρίως τα παιδιά σας.

Η Νικολέτα είναι περίφημη μαγείρισσα στην Τήνο και φίλη. Η παραδοσιακή κυκλαδίτικη κουζίνα είναι το μεγάλο της ατού, την «κατέχει». Αρκετές φορές είχαμε την ευκαιρία να την δοκιμάσουμε και οι γεύσεις, με την ξεχωριστή αυθεντικότητα. Της ζητήσαμε να μας ετοιμάσει αυτό το απίθανο ολοκόκκινο ρολό και γράψαμε τη συνταγή για εσάς.

Red Velvet Roll

Από την περίφημη μαγείρισσα Νικολέτα Φωσκόλου, Τήνος

Yλικά

Η περίφημη μαγείρισσα Νικολέτα Φωσκόλου

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις , μείον 1 κ.σ. αλεύρι, κοσκινισμένο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

3 κ.σ. κακάο, σε σκόνη

4 μεγάλα φρέσκα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

¼  κούπας καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξινόγαλο

1 κ.γ. λευκό ξύδι, για να σταθεροποιηθεί το χρώμα

½ κ.γ. αλάτι θαλασσινό

1 κ.σ. κόκκινο υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής

2 κ.γ. υγρή βανίλια

Για το τύλιγμα

1 κούπα άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη

Για την κρέμα

170 γρ. κρεμώδες τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου

¼  κούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 ¾  κούπας άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη

1 κ.γ. υγρή βανίλια

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα  καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ χειρός, σε μεσαία ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Χτυπάμε με τη σπάτουλα ξεχωριστά το ξινόγαλο, το ξύδι και το υγρό χρώμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, το αλάτι με μια σπάτουλα.

Ρίχνουμε αργά τα στερεά στο μπολ με τα αυγά και χτυπάμε αργά.

Προσθέτουμε και το μίγμα του χρώματος και χτυπάμε αργά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα πασπαλίζοντας με λίγο άχνη και ρίχνουμε τη ζύμη στρώνοντας την επιφάνεια.

Ψήνουμε το παντεσπάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 16 -17 λεπτά.

Το βγάζουμε από τον φούρνο, το ξεκολλάμε από το χαρτί προσεκτικά να μην χαλάσει το σχήμα του και το γυρίζουμε σε επιφάνεια που είναι πασπαλισμένη με την άχνη ζάχαρη.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το τυλίγουμε με πετσέτα για να πάρει το σχήμα.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Το βγάζουμε και ετοιμάζουμε την κρέμα.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός  το τυρί κρέμα,  το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια  μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Γεμίζουμε το παντεσπάνι με την κρέμα.

Το ξαναβάζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 30 λεπτά να δροσίσει η κρέμα.

Σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες, στο μέγεθος που θέλουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !