Σαμιώτικοι Ρεβιθοκεφτέδες

Τα μυστικά των Chef

Γεύση βουνίσια δίπλα στη θάλασσα

Νοιώσαμε την ανάγκη να παρουσιάσουμε μια γευστική δημιουργία του πανέμορφου νησιού που δοκιμάζεται και όλοι αγαπάμε.

Η Σάμος είναι το νησί της Ήρας, του Πυθαγόρα των θεωρημάτων, του Επίκουρου της ευζωίας και του μοσχάτου κρασιού.

Η Σάμος έχει τα πάντα φύση ονειρική, παραλίες αγκαλιές αλλά και τεράστιες βοτσαλωτές ή αμμουδερές, έχει πλούσια πανίδα και χλωρίδα, ωραίους ανθρώπους, γεύσεις ονειρικές και ένα κρασί υπέροχο λευκό με χρυσαφένιες ανταύγειες και άρωμα μοναδικό… καθόλου τυχαίο αφού είναι το κρασί των θεών, πολυβραβευμένο και έχει κατακτήσει ακόμα και τους γάλλους.

Οι ελιές είναι αυτή την εποχή φορτωμένες και το ελαιόλαδο εξαιρετικό. Τα τυριά ωριμάζουν και το αρμόγαλο, το κρεμώδες τυρί πάνω σε παξιμάδι είναι επικό.

Η κουζίνα της Σάμου, της γης και της θάλασσας νόστιμη και ευρηματική και οι καρποί της γης της ξεχωριστοί.

Το Κοκκάρι, η όμορφη θαλασσινή πολιτειούλα, αυτή την εποχή έχει συνήθως θάλασσα ανταριασμένη αλλά στη ταβέρνα της Μαρίνας οι γεύσεις είναι αυθεντικές και νόστιμες.

Η Σάμος είναι ένας τόπος εμπειριών … ένας τόπος των τεσσάρων εποχών.

Το Πυθαγόρειο της Σάμου

Σαμιώτικοι Ρεβιθοκεφτέδες

Από τη Μαρίνα Καρατζά, της ταβέρνας  «Μαρίνα» στο Κοκκάρι

Υλικά

500 γρ. ρεβίθια

2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους

ρίγανη

δυόσμο

μαϊντανό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το τηγάνισμα

ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό.

Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ, για  να γίνουν ένας χοντροκομμένος πολτός.

Χτυπάμε στο multi 2-3 κουταλιές από τα αλεσμένα ρεβίθια μαζί με τα κρεμμύδια.

Ρίχνουμε το μείγμα στον πολτό των ρεβιθιών και προσθέτουμε τον πελτέ.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανάλογα με το γούστο μας και τα καρέ ντομάτας.

Ζυμώνουμε το μείγμα προσθέτοντας όσο αλεύρι πάρει, προσέχοντας όμως να μη γίνει σκληρή η ζύμη.

Πλάθουμε ρεβιθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε ζεστό (όχι καυτό) ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί αραδιάζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες για να φύγει το πολύ ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε με μια φούντα δυόσμου ή βασιλικού.

Προηγούμενο άρθροΚτήμα Κοκοτού
Επόμενο άρθροΡολό Red Velvet

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !