Σαγανάκι κεφαλογραβιέρα

Tips

Το σαγανάκι τυριού αρέσει πολύ και συνοδεύει αρμονικά το ούζο, την μπύρα ή το κρασί. Τα ορεινά των Τρικάλων είναι κτηνοτροφική περιοχή με θαυμαστή βιοποικιλότητα οπότε τα τυριά της είναι αστέρια. Το σαγανάκι κεφαλογραβιέρα που δοκίμασα στο Περτούλι ήταν απίθανο μέσα στην απλότητά του.

Μπορούμε να πασπαλίσουμε το σαγανάκι με ρίγανη, θρούμπι, πάπρικα γλυκιά καπνιστή αλλά και χυμό λεμονιού. Αν μας αρέσει το μέλι τότε μπορούμε να περιχύσουμε και λίγο μέλι που χαρίζει γλύκα ξεχωριστή.

Xρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολο

Σαγανάκι κεφαλογραβιέρα

Από τον Παναγιώτη Καραμπούλα, ταβέρνα Παναγιώτης, Περτούλι Τρικάλων

Υλικά για 4 άτομα

250 γρ. κεφαλογραβιέρα

70 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο

1 φλιτζάνι νερό

Για το φινίρισμα

Αρωματικά βότανα

Φύλλα μαρουλιού με καρέ ντομάτας

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το τυρί σε μεγάλες φέτες πάχους 2-3 εκ. τουλάχιστον και μετά το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε νερό και βουτάμε το τυρί να βραχεί ελάχιστα και το τινάζουμε.

Σε μεγάλο πιάτο έχουμε βάλει το αλεύρι και αλευρώνουμε το τυρί καλά και από τις δύο επιφάνειες και τινάζουμε ελαφρά.

Σε τηγάνι έχουμε ζεστάνει πολύ το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το τυρί προσέχοντας μην αρπάξει από την μια μεριά.

Το γυρίζουμε με λαβίδα και από την άλλη πλευρά.

Το σερβίρουμε σε πιάτο και διακοσμούμε με ένα φύλλο μαρουλιού και καρέ ντομάτας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !