Μπουρεκάκια μελιτζάνας σκερτζόζα

Tips

Γεύση μεστή που αρέσει πολύ. Η μελιτζάνα είναι αγαπημένο λαχανικό και η αλήθεια είναι ότι με την κρέμα μπεσαμέλ και τα τυριά ταιριάζει απόλυτα.

Με το τσιπουράκι που στη Θεσσαλία είναι must έχουν αρμονία μοναδική.

Χρόνος Παρασκευής 40 λεπτά /  Εύκολο

Μπουρεκάκια μελιτζάνας σκερτζόζα

Από τον Παναγιώτη Καραμπούλα, της διάσημης ταβέρνας Παναγιώτης, Περτούλι Τρικάλων

Υλικά για 4 άτομα 

2 μελιτζάνες, κομμένες σε λωρίδες

Για την μπεσαμέλ

2 κ.σ. βούτυρο εκλεκτό

5 κ.σ. αλεύρι, κοσκινισμένο

400 ml φρέσκο γάλα

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο

1 ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

100 γρ. κεφαλογραβιέρα

100 γρ. τυρί κασέρι

50 γρ. τυρί φέτα

Για το πανάρισμα

1 αυγό

Φρυγανιά τριμμένη

Τρόπος παρασκευής

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο.

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μπεσαμέλ, εκτός από τα τυριά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

Μόλις κάψει το βούτυρο στην κατσαρόλα ρίχνουμε το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

Μόλις πήξει η κρέμα μας, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κεφαλογραβιέρα, το κασέρι και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.

Στην συνέχεια παίρνουμε τις μελιτζάνες,  που έχουμε ήδη τηγανίσει και τις τυλίγουμε με την μπεσαμέλ σαν μπουρεκάκι.

Βουτάμε το μπουρεκάκι στο αυγό και έπειτα στη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά.

Αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει το λάδι.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με 2 φύλλα μαρουλιού, τριμμένο καρότο και μικρά καρέ ντομάτας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !