Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας προτιμείστε να τη συνοδεύσετε με νάτσος, που είναι και η αυθεντική της εκδοχή. Εσείς μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κρακεράκια ή κρίθινα παξιμαδάκια για μια ακόμα πιο ισορροπημένη διατροφή… οι ημέρες το απαιτούν.

 Xρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

 Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

 Υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλα αβοκάντο, ώριμα

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

Μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Χυμό από 2 φρέσκα λεμόνια

2 ντομάτες, σε κύβους

¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα αβοκάντο καθαρισμένα και αφού έχουμε βγάλει το κουκούτσι.

Περιλούζουμε τα αβοκάντο με το λεμονοχυμό για να μην μαυρίσουν και πασπαλίζουμε με το τζίντζερ.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο

Λιώνουμε με το πιρούνι τα αβοκάντο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε ελαφρά.

Τα σερβίρουμε σε μπολ και ολόγυρα γαρνίρουμε με νάτσος.

Συνταγή : Aπό την Έφη Μαρκοζάνες, περίφημη μαγείρισσα, Γερμανία

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !